Spring naar inhoud


Eigen thee meebrengen

Beste Beatrijs,

Regelmatig bezoek ik met mijn vrouw en kinderen mijn schoonouders. Als we ’s middags aankomen, staat er altijd een grote pot thee klaar. Omdat ik zwarte thee totaal niet lekker vind, sla ik dit beleefd af en krijg ik net als mijn kinderen aanmaak-limonade, waar ik ook niet echt dol op ben. Daarom heb ik afgelopen keer zelf een theezakje meegebracht. Mijn schoonmoeder keek wel wat raar maar zei verder niks en ze gaf mij een theeglas met kokend water. Is het onbeleefd om je eigen theezakje mee te brengen als je bij familie op visite gaat?

Liever eigen thee

Beste Liever eigen thee,

Natuurlijk kunt u uw eigen theezakje meebrengen, als de thee van uw schoonouders u niet bevalt. U bent niet verplicht om thee te drinken die u niet lekker vindt en altijd maar ranja is ook geen vreugde voor een volwassene. Ik raad u aan om nog een stapje verder te gaan en bij uw schoonouders een pakje met uw favoriete theezakjes neer te leggen, zodat u voor de komende maanden goed zit. Zeg tegen hen dat zij uw thee ook mogen gebruiken, misschien vinden zij het wel lekker ter afwisseling. Tegen de tijd dat de bodem van de voorraad in zicht raakt, neemt u weer nieuwe thee mee.

Artikelen in Eten en drinken, Schoonfamilie.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan