Spring naar inhoud


Een virtuele verjaardag

Beste Beatrijs,

Mijn man wordt binnenkort 65. Vanwege de coronacrisis vieren wij dit in besloten kring, dat wil zeggen: in een virtuele meeting room die wij voor de gelegenheid hebben omgedoopt in een virtuele verjaardagsviering. Tussen 17 en 17.15 uur zal iedereen die wij hebben uitgenodigd deelnemen aan deze virtuele borrel, waarbij we proosten op de jarige en een verjaardagslied ten gehore zullen brengen, terwijl de jarige de kaarsjes uitblaast op de verjaardagstaart. Nu kregen wij de vraag of wij de drankjes die onze genodigden tijdens deze virtuele verjaardagsborrel nuttigen zullen vergoeden. Wat vindt u?

Drankjes compenseren?

Beste Drankjes compenseren,

Ik mag toch hopen dat de vraag naar vergoeding van de verjaardagdrankjes een flauw grapje was van uw familieleden? Of vinden ze echt dat uw man moet betalen om door familie en vrienden te kunnen worden gefeliciteerd? Gaan ze tikkies sturen voor het glas dat ze straks heffen? Die virtuele verjaardagsviering duurt een kwartier, schrijft u. Hoeveel glazen kan een mens achterover slaan in vijftien minuten? Helemaal los van dit alles: bij een fysiek verjaardagsfeest verzorgt de jarige hapjes en drankjes voor iedereen en de gasten brengen een cadeautje mee. Dat is de uitwisseling. In geval van een virtueel feliciteermoment zijn er geen gasten, geen cadeautjes en de jarige schenkt geen drankjes in. Wat mensen in hun eigen huis drinken komt voor hun eigen rekening. Dat hoeft nog niet eens alcoholisch van aard te zijn. Ze kunnen ook proosten met een kopje thee of een glas water.

Artikelen in Corona, Verjaardag.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Suzanne schrijft

    Ik vind dit een heel leuk idee, om op deze manier de jarige toch even in het zonnetje te zetten! Tegen de flauwerik die zijn drankje vergoed wil zien, zou ik idd zinspelen op een groot en duur cadeau. 65 is tenslotte eén speciale verjaardag :-)

  2. Lucifer schrijft

    Mijn moeder is eind deze maand jarig. Ik zorg voor de videocall met de gezinsleden; ik heb al een cadeau gekocht en bij haar laten bezorgen. Op het moment zullen wij een gebakje eten om het te vieren en dat zelf betalen uiteraard. Ik ben blij met de moderne mogelijkheden (en dat ze jarig is uiteraard:) en peins er niet over om het gebak bij haar in rekening te brengen.Sommige HTML is toegestaan