Spring naar inhoud


Een tegengrap maken

Beste Beatrijs,

Hoe kun je het beste reageren als er een practical joke met je wordt uitgehaald? Tijdens mijn afscheid van het medisch centrum waar ik tot mijn pensionering als diëtiste werkte, verrasten de collega’s mij niet alleen met een prachtig schilderij, maar bood een van de artsen mij bovendien een emmer met tien kilo frietsaus aan. Alom hilariteit natuurlijk. Een week later heb ik dezelfde emmer, gevuld met appels en voorzien van de tekst: ‘An apple a day keeps the docter away’, teruggebracht naar het centrum en hem in de koffiekamer neergezet. Is zo’n reactie gepast of niet?

Reageren op practical joke

Beste Reageren op practical joke,

Het belangrijkste is dat u een mooi schilderij ten geschenke hebt gekregen bij uw afscheid. Daaruit blijkt de waardering van uw collega’s. De emmer met frietsaus had u gewoon kunnen laten staan. Dit was helemaal geen cadeau, maar een geinig bedoeld rekwisiet in de trant van een mal pruikje of een niet helemaal geslaagde Sinterklaassurprise. Waarom zou u tien kilo rotzooi waar u geen behoefte aan hebt mee naar huis slepen? Bovendien valt het ook nog eens niet mee om netjes van het spul af te komen. U hebt het toch niet in het riool gedumpt? Of u uw zogenaamde cadeau nu had achtergelaten of juist meegenomen, in geen geval riep de situatie om een vergeldingsactie. Een emmer frietsaus is niet leuk, maar een emmer appels voorzien van een stichtende boodschap is ook niet leuk. U hebt zich nodeloos op de kast laten jagen. De beste manier om te reageren op een practical joke is zuurzoet glimlachen en er verder geen aandacht aan besteden.

Artikelen in Collega's.


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Laura schrijft

    Misschien is helemaal niet reageren inderdaad de juiste reactie, maar ik vind de appel-actie een spontane en leuke reactie. Niets mis mee, en kan alleen maar positief opgevat worden door de ex-collega’s.

  2. Sophia schrijft

    Ik had juist wel kunnen lachen om de bak appeltjes van de vertrekkende dietiste, zeker als ik de voorgeschiedenis (de bak frietsaus) had gekend. De belerende boodschap kan ook getuigen van een gezonde dosis zelfspot. Daarnaast is een appeltje bij de koffie gewoon lekker.Sommige HTML is toegestaan