Spring naar inhoud


Een strikte huisregel

Beste Beatrijs,

Onlangs trof ik (man) op bezoek bij een alleenstaande dame op het toilet een sticker aan met een aanmaning voor gasten om zittend te plassen. Nu is dat niet mijn toilettechniek, ik plas zoals mijn moeder me heeft geleerd: staand. Mijn moeder leerde me ook om het toilet onberispelijk achter te laten. Daar controleerde ze geregeld op en bij de kleinste overtreding werd ik ter verantwoording geroepen. Ik durf te stellen dat ik nooit een bezoedeld toilet achterlaat. Wat vindt u: kunnen huisregels zo ver gaan dat gasten wordt voorgeschreven welke plastechniek zij dienen te gebruiken in het kleinste kamertje? Of is het genoeg als ik de intentie van de regel ter harte neem en het toilet pico bello achterlaat? Het dilemma was voor mij op dat moment zo groot dat ik het toilet onverrichter zake heb verlaten.

Zittend plassen

Beste Zittend plassen,

Beter in de geest van de wet geplast dan helemaal niet geplast.

Als mensen zo ver gaan dat ze stickers op hun wc hangen met dit soort aanmaningen, zijn ze kennelijk doodsbang voor gespetter. Dan lijkt het raadzaam, in ieder geval voor de categorie onbekommerde plassers, om de voorschriften maar te volgen. Zo’n opoffering is het nu ook weer niet om bij wijze van uitzondering een ongebruikelijke plastechniek toe te passen. Maar goed, als het plaatsnemen op de wc u zo tegen staat dat u op dat moment liever afziet van het ledigen van uw blaas, kunt u het karweitje beter op uw eigen manier klaren, gevolgd door het minutieus wegwerken van eventuele ongerechtigheden, zoals u dat toch al gewend bent. Beter in de geest van de wet geplast dan helemaal niet geplast. De dame bij wie u te gast was mag dan controledwang vertonen, het lijkt onwaarschijnlijk dat zij ertoe overgaat om navraag te doen wat u precies hebt uitgevoerd op haar wc.

Artikelen in Visite.

Gelabeld met .


4 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. J. de Jong schrijft

  De mate waarin mannen hun straal goed kunnen richten wordt over het algemeen zeer overschat (door henzelf, maar ook door vrouwen).
  Mannen onderschatten daarnaast het gespetter dat zij veroorzaken, ook als zij wel goed weten te mikken. Als huismeester van een monumentaal scholencomplex ontdekte ik dat de radiatoren naast de toiletpotten op de herenwc’s daarom veel sneller roestten dan bij de dames. Dankzij het gespetter.

 2. Henna schrijft

  Zittend plassen blijkt voor de gezondheid van de man beter te zijn dan staande, zo zeggen urologen. Ik vind de vraag nogal gezeur eigenlijk: het huis is van de gastvrouw en kan zij het dus bepalen, dus: kleine moeite, groot plezier.

 3. Holy Moly schrijft

  In vredesnaam, ga gewoon zitten, zoals het hoort, ook voor mannen. Er komen ALTIJD spetters van een straal, ook minuscule spetters die je niet ziet. Hartstikke smerig. Ik vind het heel leuk voor mannen dat zij midden in het bos makkelijker kunnen plassen, maar op een toilet hoor je gewoon te zitten, ongeacht je geslacht.

 4. Christine schrijft

  In vredesnaam, laat de mannen met rust. Als ze de boel maar schoon achterlaten.Sommige HTML is toegestaan