Spring naar inhoud


Een ongeplande baby

Beste Beatrijs,

Mijn vriend en ik zijn nog niet zo lang bij elkaar (een half jaar) en zijn zeer gelukkig. Nu hebben wij ook het geluk om over een aantal maanden een kindje te krijgen. Dit was een grote verrassing voor ons, maar het kindje is zeer welkom. Wat mij stoort is dat vrienden en kennissen zonder enige schaamte vragen of het gepland was of niet. Ik vind dit een ongepaste vraag, alsof het kind dat in de wereld komt bestempeld wordt als een foutje. Wat kan ik hier op antwoorden zonder de ware toedracht te hoeven prijsgeven?

Onverwacht zwanger

Beste Onverwacht zwanger,

Zeg tegen iedereen die bemoeizuchtige vragen stelt over de omstandigheden waaronder de conceptie plaatsvond: ‘Ons kindje is een echte liefdesbaby en we verheugen ons enorm!’ Blijven ze doorvragen (ja maar, was het nou gepland of niet?) kijkt u hen aan met een wezenloze glimlach alsof u in hoger sferen verkeert en zegt ‘Ik begrijp echt niet wat je bedoelt.’

Artikelen in Zwangerschap en baby's.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan