Spring naar inhoud


Een mindere vriend

Beste Beatrijs,

Ik ben een studente van 23 en ik heb een vriend van 27. Hij heeft een mbo-opleiding gedaan en is al een aantal jaar aan het werk. Ik krijg soms vragen van medestudenten of ik wel een gezonde relatie kan hebben met iemand die zo laag opgeleid is en of ik wel een gesprek met hem kan voeren op gelijk niveau. Dit soort vragen stoort mij heel erg. Ik blijf altijd beleefd, maar ik zou die mensen wel eens stevig van repliek willen dienen. Hebt u een suggestie?

Niet-academische vriend

Beste Niet-academische vriend,

Mensen die u zogenaamd bezorgd aan de tand voelen over de kwaliteit van uw relatie hoeft u geen enkele manier ter wille te zijn. Deze medestudenten geven blijk van een buitengewoon benepen instelling. Laat u niet verleiden om verantwoording af te leggen. Zo iemand moet u lik op stuk geven. U zegt koeltjes: ‘Je hoeft je om mij niet te bekommeren, hoor. Marco heeft meer innerlijke beschaving dan degenen die zich boven hem verheven voelen.’

Artikelen in Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan