Spring naar inhoud


Een man die alles best vindt

Beste Beatrijs,

Ik heb binnenkort een date met een onbekende man. Het contact is tot stand gekomen via een collega die dacht dat we elkaar leuk zouden vinden. Ik heb een foto van hem gezien en hij van mij en toen mailde hij me dat hij graag een date met me wilde. Ik liet weten dat ik daar wel voor in was, maar nu komt het punt: hij mailde me: ‘Kies jij maar de datum, locatie en de tijd.’ Ik dacht: ‘Huh? Hij maakt het zich wel erg makkelijk door alles op mij af te schuiven.’ Ik ben een echte ‘vrouw’-vrouw, als u begrijpt wat ik bedoel. Ik vind dat híj de moeite moet nemen om iets voor te stellen. Wat vindt u en hoe zou u reageren in zo’n situatie?

Afknapper

Beste Afknapper,

Dit klinkt niet heel aantrekkelijk. De man in kwestie stelt zich erg passief op, om niet te zeggen slap en onverschillig. Hij heeft kennelijk zelf geen ideeën om zo’n afspraak in te vullen. Hij neemt niet de moeite om via een leuk voorstel iets van zijn voorkeuren te laten zien. Een slome duikelaar dus, waar niets van uit gaat. Om te beginnen kunt u met stilte reageren op dit mailtje. Laat er maar eens een tijdje overheen gaan zonder dat u antwoordt. Als hij niets van u terug hoort, realiseert hij zich misschien zijn misser en komt hij alsnog met een concreet voorstel. Als hij die tweede kans ook verprutst en aan u vraagt waarom u niet over de brug komt met datum, locatie en tijd, kan het eigenlijk niets meer worden. In zo’n soort man bent u vast niet geïnteresseerd. Mail dan terug dat u het bij nader inzien te druk hebt voor afspraakjes.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met .


9 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Anne schrijft

  misschien probeert meneer wel te laten zien dat hij flexibel is. Dat lijkt me een heel stuk waarschijnlijker dan dat hij een slome duikelaar is waar niets vanuit gaan die nergens de moeite voor neemt. Jeetje, wat een antwoord. Als ik dit soort dingen lees vraag ik me af of je het wel daadwerkelijk meent of dat je ons in de maling neemt, Beatrijs!

 2. Ine schrijft

  Hij zoekt als eerste contact, geeft je de mogelijkheid om te kiezen waar en wanneer je dit contact wilt : wat is daar mis mee?? Aardige man vind ik, die rekening houdt met jouw wensen en je niets opdringt.

 3. Maria Helena schrijft

  Wat een kort-door-de-bocht conclusie. Die man is passief, onverschillig, een slome duikelaar. Als wij zo snel oordelen over een potentiele liefdes kandidaat dan wordt het niets met een nieuwe relatie. Misschien heeft de man er wel hele andere gedachtes bij. Een ander (voor) oordeel is mogelijk: Een bescheiden karakter, begrip voor dat een 1e date ongemakkelijk kan zijn en hij wil graag dat de vrouw zich op haar gemak voelt op een voor haar prettige locatie. En hij is flexibel, zijn agenda is niet overvol en hij past zich graag aan wat betreft datum en tijdstip.

 4. Marieke Willems schrijft

  Ik kan u als vrouw-vrouw op het hart drukken dat het na een aantal jaar heel frustrerend wordt om een slome duikelaar te activeren. Ik sta eens per kwartaal schreeuwend in de woonkamer dat hij ook wel eens wat mag verzinnen.

  Aan de andere kant laat zo’n slome duikelaar ook echt alles gebeuren. Want niet alleen uitjes deren hem niet. Nee hij kleedt zich naar uw smaak, dineert naar uw smaak, gaat gedwee mee naar uw feestjes en vind alles wel best. En soms is dat best handig.

 5. Richard schrijft

  Mijn eerste reactie was ‘zucht’. Mevrouw wil veroverd worden als vrouw-vrouw. Zou het ook niet mogelijk zijn dat als ze zo snel afknapt een kans misloopt? Een eerste date is spannend en alles wat je doet en voorstelt kan een reden te zijn om afgeserveerd te worden. En deze man wordt aan de kant geschoven voor er maar ook iets is gebeurd. En wellicht is hij ook niet ervaren in het date circuit….
  Het antwoord is ook niet van deze tijd meer. Vrouwen zijn net zo assertief en hoog opgeleid, de man betaalt niet automatisch het etentje meer. En nu moet de dame in kwestie maar afwachten en passief blijven? Dat is het recept om nog vele jaren alleen te blijven, een mail niet beantwoorden is niet zo aardig en voor meneer misschien reden het erbij te laten zitten.

  Kleine anekdote: vriendenstel van mij is zeer gelukkig bij elkaar met twee kinderen. Echter, ze hebben 6 jaar samenzijn gemist doordat hij bij de eerste ontmoeting haar mee uit vroeg maar zij meer veroverd wilde worden en hem onhandig afwees. Pas jaren later liet ze dat principe varen waarna de vonk de kans kreeg over te springen.

 6. Papillon schrijft

  Laat hem gewoon uw voorkeur weten en mail: ik zou het heel leuk vinden als jij een voorstel deed voor de eerste date. Niets mis mee toch?

 7. corrie schrijft

  Met wat minder eisen en vooroordelen had ze misschien/waarschijnlijk wel sneller een partner gevonden.
  Heb al 32 jaar een man, die heel gemakkelijk is en alles al snel goed vindt. We hebben dan ook heel weinig ruzie ;-)

 8. ShaneeQ schrijft

  Dat deze man de eerste afspraak voor datum, locatie en tijd bij de vrouw neerlegt is super. Hij geeft haar daarmee de vrijheid om een bekende plek te kiezen waar ze zich prettig voelt. Om hem af te branden als slome duikelaar is volkomen onterecht! Dat deze dame zich als echte ‘vrouw’-vrouw betitelt, geeft te denken. Blijkbaar wil ze aan het handje meegenomen worden en ontbreekt het haar volkomen aan eigen initiatief… Mevrouw Afknapper zoekt blijkbaar een bazige man! Wie is hier eigenlijk de slome duikelaar?? Niet mijnheer, maar mevrouw!

 9. Nina schrijft

  Je kan toch ook een deel van het initiatief weer terugleggen? Mail terug: die avond, zo laat en ik hoor wel waar (of wat nettere bewoordingen zoals “ik laat me graag verrassen qua restaurant”). Dan moet hij alsnog ook zelf wat verzinnen en iets van zichzelf laten zien.Sommige HTML is toegestaan