Spring naar inhoud


Een blanco cheque

Beste Beatrijs,

Ik heb een bedrijfje met zes mensen in dienst. Een werknemer van mij was jarig. Ik heb hem als cadeau een diner aangeboden en zou de kosten daarvan na afloop aan zijn partner vergoeden. Ik kreeg een rekening van € 172. Het stel had voor 92 euro gegeten en twee flessen wijn gedronken van 40 euro per stuk. Ik schrok hiervan, maar heb alles natuurlijk betaald. Ik had van tevoren geen budget aangegeven, maar  ik vroeg me af of het niet enigzins ongemanierd was van hun kant om met zo’n hoge rekening aan te komen.

Een duur dinertje

Beste Een duur dinertje,

Het is geen taak van werkgevers om hun werknemers een verjaardagscadeau te geven. Een verjaardag is een persoonlijke mijlpaal die in huiselijke kring wordt gevierd en niets met werk te maken heeft. U had uw werknemer dus geen etentje of wat dan ook hoeven aan te bieden. Toen u om u moverende redenen toch een aardig gebaar wilde maken, had u de werknemer of zijn partner nooit carte blanche voor de kosten mogen geven. Als mensen geen limiet meekrijgen, denken ze al gauw dat het de gever in zijn gulheid en onmetelijke rijkdom blijkbaar niet uitmaakt hoeveel het kost. Het is nu eenmaal makkelijk bestellen, als de consumpties gratis zijn. Ongemanierd? Ongetwijfeld, maar als u geen spelregels meegeeft, moet u niet vreemd opkijken als mensen ergens de boter uit gaan braden.

Beschouw het als een leermoment. U bent de baas en u betaalt uw werknemers een fatsoenlijk salaris. Verjaardagscadeautjes krijgen ze wel van hun intimi.

Artikelen in Cadeaus, Verjaardag, Zakelijke relaties.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Minneke schrijft

    Wat een aardig gebaar om uw werknemers een etentje aan te bieden! Er zijn trouwens wel meer werkgevers die hun jarige iets aanbieden, ik ken iemand die kreeg altijd 25,00 op z’n verjaardag, het was een middelgroot bedrijf.

    U zou het kunnen oplossen door ze een bon te geven, of een limiet af te spreken van bijv. 50,00.Sommige HTML is toegestaan