Spring naar inhoud


Confrontatie met ex op opening?

Beste Beatrijs,

Ik geef het toe: ik ben een Andere Vrouw. Twee maanden geleden koos mijn vriend voor mij en verliet zijn vorige vriendin. Zij is woedend, vooral op mij. Nu is er binnenkort een opening van een oude vriend van hen beiden, een voormalig academiegenoot van haar. Zij zal er dus zeker zijn en ook wij zijn samen uitgenodigd. Ze zal het vreselijk vinden om ons samen te zien. Is het kies voor mij om weg te blijven? En hoe lang duurt het, voor je je met goed fatsoen samen kunt vertonen?

Nieuwe vriendin

Beste Nieuwe vriendin,

Het is nu te laat om nog rekening te houden met de ex van uw vriend. Wanneer u zich om haar had willen bekommeren, had u de oorspronkelijke verleiding tot die eerste overspelige omhelzing moeten weerstaan. Dat was pas echt kies geweest. Jane Eyre liep heel hard weg, toen ze ontdekte dat haar geliefde Mr. Rochester op het punt stond bigamie te plegen. Maar we leven niet meer in de 19de eeuw en we hebben de tragedie van de onverzettelijke moraal ingeruild voor de tragedie van de verlating. Veel maakt het niet uit, alleen een verplaatsing van tranen. Waar vroeger Jane Eyre huilde om haar onmogelijke liefde, huilt nu een vrouw om haar weggelopen man. Dat Jane later toch nog het geluk vond (‘Reader, I married him!’) was overigens niet te danken aan haar nobele inborst, maar aan de sturende hand van Charlotte Brontë, die het obstakel voor een happy ending uit de weg ruimde door de krankzinnige vrouw op zolder gemakshalve te laten overlijden.

De verlaten vrouw is woedend op u, maar toch ook op haar ex-vriend, neem ik aan? U bent toch geen gewetenloze rover die willoze mannen van derden aftroggelt? Hij is degene die zijn gelofte van trouw heeft verbroken. Hoe dan ook, nu u samen het nieuwe stel vormt, heeft het geen enkele zin om net te doen alsof dat niet zo is. Ga vooral samen naar die opening. Vertoon u aan de wereld. Geniet van het geluk zolang het duurt. Tot de volgende persoon verlaten wordt.

Artikelen in Exen, Festiviteiten, Liefde en relaties, Vreemdgaan.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan