Spring naar inhoud


Collega mag niet mee-eten

Beste Beatrijs,

Binnenkort hebben we een afscheidsreceptie en aansluitend diner vanwege het vertrek van onze chef. Hiervoor is een grote groep (oud-)collega’s uitgenodigd. Ik hoorde dat een van onze directe collega’s (van een andere afdeling) aanvankelijk geen uitnodiging heeft ontvangen, omdat zij in het afgelopen jaar regelmatig met de chef overhoop lag. Een week later kreeg ze na ingrijpen van de directeur alsnog een uitnodiging. De directeur heeft mijn collega evenwel aangeraden om alleen naar de receptie te gaan en daarna met een smoes te vertrekken. Eerlijk gezegd heb ik moeite met zoveel kleinzieligheid en politiek gedoe. Wat moet ik hiermee aan? En hoe zou mijn collega moeten reageren?

Collega mag niet mee-eten

Beste Collega mag niet,

Dit lijkt me uw probleem helemaal niet. Het gaat om een collega van u, die een zachte wenk kreeg om alleen de receptie te bezoeken en het diner te laten zitten. Dit vanwege conflicten in het verleden. Een onprettige werkverhouding dus. Tja, ik zou mijn gezworen vijand ook liever niet op mijn afscheidsdiner aantreffen. Voelt uw collega zich gepasseerd dat ze een gratis maaltijd misloopt? Dan moet ze doen alsof haar neus bloedt en fier haar opwachting maken. Ze kan natuurlijk ook blij zijn dat die ander vertrekt (van hem heeft ze tenminste geen last meer in de toekomst), voor de vorm haar gezicht laten zien op de receptie, en de eer, niet te vergeten haar vrije avond, aan zichzelf houden. Dan hoeft verder niemand gezichtsverlies te lijden of zich ongemakkelijk te voelen. Maar waarom u, die hier buiten staat, zich hiermee zou moeten bemoeien, ontgaat me. U gaat gewoon lekker eten en zwaait de chef hartelijk uit.

Artikelen in Collega's, Festiviteiten.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan