Spring naar inhoud


Cadeau misgelopen

Beste Beatrijs,

Vorig jaar gaf ik een verjaardagsfeestje. Omdat ik destijds net een nieuwe auto had gekocht, hadden vier vriendinnen bedacht om mij een schaalmodel van die auto te geven als gezamelijk cadeau. Heel leuk zou je denken, behalve het feit dat het bijna niks kost. Maar dit model was toen niet op voorraad. Daarom kreeg ik een soort van tegoedbon. Nu komt mijn verjaardag er alweer aan en ik heb nog steeds niks gekregen! Diverse keren gevraagd waar het bleef. Voor mij is de lol eraf, maar ik vind het niet netjes. Zal ik tegen mijn vriendinnen zeggen dat het niet meer hoeft of moet ik ze nog één kans geven?

Cadeau komt niet door

Beste Cadeau komt niet door,

Laat het zitten en zwijg er verder over. Het is te kinderachtig om te zeuren om een toegezegd cadeautje. Zo belangrijk kan het niet zijn om een schaalmodel van uw auto op de schoorsteenmantel te hebben staan. Ik vermoed dat u daar heel goed buiten kunt. Binnenkort bent u weer jarig. Nieuwe kansen voor uw vriendinnen! Misschien tasten ze wel extra diep in de buidel, als ze zich herinneren dat het vorig jaar mis is gegaan.

Artikelen in Cadeaus, Verjaardag.


5 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. fleur schrijft

  U bent behoorlijk schaamteloos als u al diverse keren heeft gevraagd waar het kadootje bleef, vindt u zelf ook niet?

 2. Andrea schrijft

  Cadeautjes die toegezegd worden, komen meestal niet. Als je daarvan uit gaat, dan is de teleurstelling niet groot of helemaal niet aanwezig als je het ook inderdaad niet krijgt.
  Krijg je het toegezegde cadeau alsnog, is de verrassing des te groter.
  Toen ik het huis uit ging en op mezelf ging wonen, zei mijn nichtje dat ik van haar wijnglazen zou krijgen. Die wijnglazen heb ik uiteindelijk zelf gekocht want ik heb ze nooit gekregen en ben daar ook nooit boos over geweest. Zo gaan helaas dit soort dingen.
  Houd de eer aan jezelf en vraag er niet naar. Daarmee haal je jezelf alleen maar omlaag en dat is het absoluut niet waard.

 3. monique schrijft

  Ik vind dat het niet gaat om cadeautjes krijgen, maar om de gezelligheid. Ik vind het echt superlief als vriendinnen langskomen op mijn verjaardag. Dan denk ik: die heeft toch maar weer mooi tijd vrijgemaakt voor mij.
  Cadeautjes zijn leuk, maar geen must. Wees blij dat je vriendinnen hebt die er zijn voor jou.

 4. Koen schrijft

  Om eerlijk te zijn vind ik het stuitend dat u het cadeau niet zo leuk vindt omdat het “bijna niets kost”. Waarom is het zo belangrijk wat voor cadeau u krijgt en hoeveel uw vrienden daaraan uitgeven?

  Mijn vrienden en ik geven elkaar soms verjaardagscadeaus, maar lang niet altijd. Soms geven we elkaar spontaan een cadeau. Ook de bestede geldbedragen lopen ver uiteen. Het moet immers leuk zijn om een cadeau te geven of krijgen, niet ongemakkelijk.

 5. Jeroen schrijft

  Omdat ik van mening ben dat de hele maatschappij toch al teveel van het hebben en krijgen uitgaat vraag ik al een aantal jaar, als mensen mij vragen wat ik wil hebben voor mijn verjaardag, om tijd.
  Tijd is namelijk het meest kostbare wat iedereen bezit, één van de weinige dingen die je niet kan bijkopen.
  Bovendien is het op deze manier altijd een leuke middag of avond zonder dat mensen zich ergens toe verplicht voelen.
  Uw opmerking over de waarde van het cadeau vind ik werkelijk stuitend en zeer kinderlijk.
  Uiteindelijk is het toch de aandacht, genegenheid en aanwezigheid van diegene die je lief hebt waar je gelukkig van wordt?Sommige HTML is toegestaan