Spring naar inhoud


Buurvrouw komt steeds langs

Beste Beatrijs,

Jarenlang hadden we goede buren. We bezochten elkaar ongeveer een keer per jaar en dat was genoeg. Sinds twee jaar is zij weduwe en naar de andere kant van het land verhuisd, omdat ze dan dichter bij haar kinderen woont. Maar nu heeft ze de onzalige gewoonte ontwikkeld om de banden met haar oud-buurtgenoten (onder wie met ons) aan te halen ‘omdat ze ons mist’, en als ze hier is, van de een naar de ander te hoppen. Ze heeft een vast logeeradres bij een vriendin. Ze blijft dan urenlang plakken en praat alleen maar over zichzelf. Als dit nou een keer per jaar was, zoals vroeger, was het nog wel te doen, maar inmiddels maakt ze elke twee maanden zo’n ronde. Dit is ons nét iets te veel. Hoe kunnen we haar dit op een nette manier duidelijk maken?

Buurvrouw duikt steeds op

Beste Buurvrouw duikt steeds op,

Ik neem aan dat uw voormalige buurvrouw u van tevoren belt of een berichtje stuurt met de mededeling dat ze er weer aankomt en of de koffie klaar kan staan. U hoeft alleen maar te zeggen of terug te appen dat het deze keer de hele week dat ze in de buurt zal zijn niet uitkomt om af te spreken, omdat u weg bent of andere dingen te doen hebt. U hoeft niet nader te verklaren waarom het u niet uitkomt. U kunt het gewoon vriendelijk meedelen. Twee maanden later kan deze procedure worden herhaald. Ontvang haar alleen, wanneer het u uitkomt in een door u gewenste frequentie, één keer per jaar of zo.

Artikelen in Buren, Visite.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Mar schrijft

    Natuurlijk mis je mensen als je ergens anders heen gaat. Maar het is beter in de nieuwe plaats een kennissenkring op te bouwen dan te vaak naar het oude vertrouwde terug te grijpen.

  2. PeterJKH schrijft

    Heel simpel: je begroet de oude buurvrouw aan de deur, en vertelt haar dat je over 10 minuten moet vertrekken voor een andere verplichting, dat je thuis werkt of dat je anderszins geen/weinig tijd hebt voor haar bezoek. Je schenkt hooguit een kopje koffie in als je dat klaar hebt staan, je informeert belangstellend naar haar wel en wee aan de andere kant van het land en je werkt haar na 10 minuten de deur weer uit. Waarom is dat zo moeilijk?Sommige HTML is toegestaan