Spring naar inhoud


Vriend komt steeds niet op feest

Beste Beatrijs,

De laatste twee jaar heb ik drie keer een feest gegeven. Twee keer op mijn verjaardag en één keer tussendoor. Eén van mijn beste vrienden had alle drie de keren een reden om niet te komen. Dat vond en vind ik niet leuk. Ik zou hem dit ook willen duidelijk maken, maar hoe pak je dat aan? Hij zegt dat hij goede redenen had, maar voor mijn gevoel geeft hij gewoon geen prioriteit aan mijn verjaardag. Overigens kom ik altijd op zijn feesten, want ik vind dat het hoort en dat het ook gezellig kan zijn.

Gepasseerde jarige

Beste Gepasseerd,

Drie keer achter elkaar niet komen is erg veel, ook al heeft hij zich steeds verontschuldigd. U vraagt zich af hoe u dit aan hem duidelijk kan maken, maar dat lijkt me een overbodige exercitie. Uw vriend weet dat heus wel. Als u hém drie keer zou laten zitten met de borrelnootjes en de taart, zou hij dat ook niet leuk vinden. Er valt maar één ding uit af te leiden: hij hoort niet bij uw beste vrienden, want hij gedraagt zich niet zo. Aan u de keuze hoe hier verder mee om te gaan. Een lichte bekoeling van uw vriendschapsgevoelens lijkt voor de hand te liggen.

Artikelen in Festiviteiten, Verjaardag, Vrienden en kennissen.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan