Spring naar inhoud


Buurvrouw gaat te ver

Beste Beatrijs,

Een jaar of twaalf geleden kocht ik drie witte, plastic ligstoelen voor in de tuin. Sinds twee jaar ben ik er een kwijt, die ik toch echt bij de buren in hun tuin zie staan. Bij een feestje ’s nachts een keer geleend, denk ik. Ik heb de buurvrouw gevraagd of ik de stoel terug kon krijgen, maar ze weigert, want de stoel stut een plant in haar tuin en ze denkt sowieso dat de stoel van haar is. Ik heb wel nog altijd het witte bakje dat bij de stoel hoort om een kopje en krantje in kwijt te kunnen. Hoe kan ik haar hierop aanspreken?

Verdwenen tuinstoel

Beste Verdwenen tuinstoel,

Heel eigenaardig dat de buurvrouw een van uw tuinstoelen achterover heeft gedrukt en vervolgens meent dat die van haar is. Het feit dat u nog twee identieke andere stoelen in uw tuin hebt staan zou uw gelijk toch moeten bevestigen? Bespreek de zaak nogmaals met haar op een rustige manier en zeg dat u uw stoel terug wil, want u had er drie en u wijst op de twee andere. Als ze tegensputtert en argumenten begint aan te voeren waarom die stoel zo goed in haar tuin past, zegt u: ‘Ik begrijp dat het vervelend voor je is, maar deze stoel is van mij en ik wil hem graag terug.’ Pas zo nodig de techniek van de kapotte grammofoonplaat toe en herhaal dit zinnetje net zo lang tot ze door de knieën gaat.

Artikelen in Buren.

Gelabeld met .


4 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. richard schrijft

  Waarom zo moeilijk doen? Als de buren weg zijn of slapen haalt u uw stoel terug.

 2. Christine schrijft

  De methode van Richard lijkt me de zekerste weg tot escalatie. Heeft vragenstelster geen foto’s van haar tuin, met de drie witte plastic ligstoelen? Ook handig als het bij de Rijdende Rechter komt.

 3. richard schrijft

  Rijdende rechter is een privaatrechtelijk initiatief waar beiden partijen vooraf mee moeten instemmen. Die komt dus niet. Escalatie om je eigen bezit terug te krijgen of over je heen laten lopen, wat is verstandiger?

 4. Janne Kok schrijft

  De methode-Beatrijs lijkt mij een mooi midden tussen escalatie en over je heen laten lopen.
  Mijn vaders stelling was: je kunt met iedereen ruzie maken behalve met je buren
  JanneSommige HTML is toegestaan