Spring naar inhoud


Bij ex-vrouw over de vloer voor kinderen?

Beste Beatrijs,

Ik ben sinds een half jaar gescheiden en mijn leven begint weer een beetje vorm te krijgen. Ik mis mijn twee kinderen elke dag sinds ik weg ben en, naar ik begrijp, zij mij ook. Ik probeer de bezoekregeling zo goed als het kan na te komen, maar soms lukt het niet omdat ik in het weekend dienst heb. Ik zie ze normaal elk weekend. Nu zegt mijn ex dat ik de kinderen verlies als ik niet wat vaker bel en/of wat vaker langs kom om mee te eten en ze in bed te leggen. Moet ik ingaan op die uitnodiging? Wat is het beste voor mijn kinderen? Het lijkt mij voor hen verwarrend als ik weer te pas en te onpas op de stoep sta.

Onzekere vader

Beste Onzeker,

Uw vrouw vindt dat er te weinig contact is tussen u en uw kinderen en nodigt u uit om af en toe mee te eten en ze in bed te leggen. Dat lijkt me een prima plan en het is ook prettig dat uw vrouw blijkbaar geen moeite heeft om u over haar vloer te hebben. Ik zou daar zeker op ingaan, als ik u was. Het is voor u ook plezierig om uw kinderen in hun eigen omgeving mee te maken. Dan gaat alles veel spontaner en vanzelfsprekender dan in het weekend, wanneer u voor vertier moet zorgen.

Maak wel duidelijke afspraken met uw vrouw. Maak er een (hooguit twee) vaste avonden van in de week. Na uw werk gaat u naar haar huis, kookt mee, eet mee, bemoeit u met de kinderen, en als ze in bed liggen, gaat u weer naar uw eigen huis. Als u en uw ex de scheiding op zo’n manier kunnen vormgeven, heb ik daar de grootste bewondering voor en het lijkt me voor de kinderen ook heel goed. Ze weten echt wel dat u niet meer bij hen woont en dat u uw eigen huis hebt. Maar het is fijn voor hen om nog een beetje een huis-, tuin- en keukenvader te hebben en niet alleen een weekendvader.

Artikelen in Exen, Huwelijk en scheiding, Kinderopvoeding.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan