Spring naar inhoud


Bang voor toespraak van ex

Beste Beatrijs,

Binnenkort gaat mijn dochter trouwen. Ik ben tien jaar geleden op een heel vervelende manier gescheiden van haar vader. Mijn ex heeft er alles aan gedaan om het geld dat ik van mijn ouders had geërfd te bemachtigen en dat is hem gelukt. Nu heeft mijn dochter haar vader gevraagd om als tijdelijk trouwambtenaar op te treden en het huwelijk te sluiten. Dit vind ik vreselijk. Ik weet zeker dat hij in zijn toespraak zal laten blijken dat hij zich boven mij verheven voelt. Ik heb al aan mijn dochter laten weten dat ik het niet leuk vind, maar het is haar keuze. Gezien de omstandigheden zie ik er tegen op om naar de trouwerij te gaan. Kan ik maar beter thuisblijven?

Ex leidt trouwplechtigheid

Beste Ex leidt trouwplechtigheid,

Begrijpelijk heeft u moeite met deze gang van zaken. Het is ook niet verstandig van uw dochter om haar huwelijksplechtigheid op die manier in het vat te gieten gezien de ongetwijfeld traumatische echtscheidingsperikelen en de aanhoudende gevoelens van onvrede aan uw kant. Maar er is geen reden om te verwachten dat uw ex-man in zijn tijdelijke functie van trouwambtenaar zijn toespraak zal gebruiken om oude rekeningen met zijn ex te vereffenen of om u publiekelijk te vernederen. Hij zal beseffen dat hij zijn dochter daar ook geen plezier mee doet.

Ga er vanuit dat dit u bespaard zal blijven en dat uw ex, zoals het een correcte trouwambtenaar betaamt, zich in zijn toespraak zal concentreren op het stralende bruidspaar en dat hij de verleiding zal weerstaan om steken onder of boven water naar zijn ex-vrouw uit te delen. Ga dus gewoon naar het huwelijk van uw dochter. Begroet uw ex koeltjes met een hoofdknik en de rest van de dag kunt u hem gevoeglijk negeren, terwijl u zich onderhoudt met andere aanwezigen.

Artikelen in Bruiloft, Exen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan