Spring naar inhoud


Auto wassen

Beste Beatrijs,

Onze dochter die in het buitenland woont logeerde met haar man met Pasen bij ons. Omdat ze maar twee dagen bleven, hadden we een uitgebreid ontbijt, en gingen niet naar de kerk. Na het ontbijt echter vroeg onze schoonzoon om emmer en stofzuiger. Hij ging zijn auto die op de oprit stond schoonmaken. Tegenover ons is een bejaardenhuis. Zelf vond ik het al onplezierig, maar ook voor de mensen aan de overkant. Hij had niet om toestemming gevraagd, wat ik toch wel op z’n plaats had gevonden. We hebben er niets van gezegd, maar ik ben toch benieuwd hoe daarin de regels nu zijn.

Zondag wasdag?

Beste Zondag wasdag?

Er zijn geen algemeen geldende regels voor het autowassen op zon- en feestdagen. Heel veel mensen doen het gewoon. Ik begrijp dat uw bezwaar voortkomt uit de zondagsrust en alles wat daarmee samenhangt. In uw buurt heerst overeenstemming over het idee van de zondagsrust en mensen houden zich daaraan. Toen uw schoonzoon aan de slag ging, voelde u zich daar niet prettig bij.

Ik vermoed dat hij hierin geheel onschuldig, dat wil zeggen zich van geen kwaad bewust, te werk ging. Misschien had zijn vrouw, uw dochter, hem tot de orde moeten roepen, omdat zij natuurlijk veel beter dan hij weet welke dingen u wel en niet vervelend vindt. Als het u werkelijk ontriefde, had u op een vriendelijke manier tegen hem kunnen zeggen dat u dit vertoon van arbeid niet prettig vindt op een feestdag, en kunnen voorstellen om een wandeling te gaan maken of zoiets. Dan was hij er vast wel mee opgehouden.

Of het argument van het bejaardenhuis aan de overkant heel zwaar moet wegen, betwijfel ik. Ik raad u aan zich niet teveel zorgen te maken over de buren. Als u verder nooit aanstoot geeft, vinden ze het waarschijnlijk wel leuk om zich ook eens te ergeren.

Artikelen in Het publieke domein, Ouders en volwassen kinderen, Schoonfamilie.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan