Spring naar inhoud


Aarzelende geliefde

Beste Beatrijs,

Drie maanden geleden heb ik via een datingsite een hele leuke, lieve man leren kennen in een woonplaats niet zo ver van de mijne. Hij heeft co-ouderschap met vier kinderen en zelf heb ik er twee. We zien elkaar zo vaak als we kunnen en hebben het fantastisch samen. Hij heeft kennis gemaakt met mijn kinderen (gaat goed) en ik heb hem ook voorgesteld aan mijn ex. Mijn zus is van zijn bestaan op de hoogte evenals mijn vriendinnen. En binnenkort neem ik hem mee naar een feest van mijn werk. Ik heb totnutoe twee keer in zijn huis overnacht, maar heb nog niemand van zijn leven ontmoet. Als ik hierover begin, dan zegt hij dat eerst zijn scheiding definitief rond moet zijn, anders voelt hij zich niet vrij. Ik herken dit wel van de eerste tijd na mijn eigen scheiding, maar ik vraag mij toch af waarom hij mij weghoudt uit zijn leven. Hij zegt dat ik vertrouwen en geduld moet hebben, maar ik voel me niet erkend en dat bedrukt me.

Op afstand gehouden

Beste Op afstand gehouden,

Uw vriend wil niet te hard van stapel lopen. Met het oog op zijn kinderen is dat een heel begrijpelijke en verstandige houding. Hij is nog niet officieel gescheiden, dus het uiteenvallen van zijn gezin is nog betrekkelijk vers. Hij zal zijn kinderen niet meteen een nieuwe klap willen toedienen door hen te confronteren met een nieuwe geliefde. Een relatie van drie maanden is te kort om kinderen voor het fait accompli van een nieuwe stiefmoeder te stellen. Eerst moet duidelijk zijn dat de verhouding serieus en voor de lange termijn is. Zolang dat nog niet het geval is, heeft kennismaking met zijn kinderen en verdere familie geen enkele haast en zijn ex komt al helemaal niet in aanmerking. Collega’s leren kennen heeft ook geen belang. Vrienden zouden meer voor de hand liggen om te ontmoeten. Als hij die tenminste heeft. Veel getrouwde mannen hebben jaren gekoerst op de sociale contacten die hun vrouw in stand hield en komen soms erg eenzaam terecht na een scheiding.

Geef uw vriend en uzelf de tijd om uw verhouding rustig op te bouwen en erachter te komen of u inderdaad elkaars nieuwe ware bent. Het is al moeilijk genoeg om een levensvatbare  alliantie te smeden bovenop de puinhopen van twee gebroken gezinnen. Als u een jaar achter de rug hebt met uw nieuwe geliefde en er heeft nog steeds geen enkel contact plaatsgevonden tussen u en iemand uit zijn kring (hetzij kinderen, hetzij vrienden, hetzij familie), dan wordt het tijd om u zorgen te maken over zijn intenties. Pas dan duidt weigerachtigheid om u toe te laten tot zijn intimi op een gebrek aan betrokkenheid. Op dit moment is uw relatie daarvoor nog te pril.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met , .


4 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Dicky Veneberg schrijft

  Ik geef Beatrijs in de eerste instantie gelijk. Natuurlijk doet zo iemand na de scheiding kalm aan. Maar wat ik wel vind, hij is nog niet eens officieel gescheiden of hij plaatst zich al op zo’n datingside. Waar je al zin in hebt na een moeilijke periode of je zit er midden in. Zelf zou ik ook maar uitkijken of hij je niet alleen in het bed nodig heeft.
  Ik vind als je nog in scheiding zit en je plaatst je al in zo’n datingside vind ik niet normaal. Het klinkt cru maar zo denk ik wel.
  Dicky

 2. Stiefmoeder en Moeder schrijft

  De dating site begrijp ik, alleenstaande vaders met vier kinderen en dan ook nog co-ouderschap !
  Het advies om zeker een jaar de kat uit de boom te kijken is goed , maak er maar twee jaar van , dat is de gemiddelde tijd die mensen zouden moeten gebruiken om het leven naar een scheiding weer op orde te krijgen.
  Mijn partner en ik hebben (toevallig )beiden twee jaar lang niemand in huis
  gehaald die als evtl.stiefvader of stiefmoeder in aanmerking zou kunnen komen.
  Het is fijn om een nieuwe partner te leren kennen, want dan begint je geluk opnieuw , maar dat is niet zo voor kinderen.
  Wij hebben zelf een stiefouder groep opgericht , er waren in het begin 12 stelletjes , die grotendeels problemen hadden vanwege de kinderen, triest maar waar is dat nu naar 20 jaar alleen wij zijn over gebleven.
  Neem te tijd , voor jezelf en de kinderen!
  Stiefmoeder en moeder

 3. liefdesverdriet schrijft

  Wat een verhaal toch weer, ik zie het ook vaak om mji heen. Maar liefdesverdriet en een relatie moet je echt verwerken en de tijd voor krijgen. Vraag jezelf af waarom hij jou nog weghoudt, je zal er waarschijnlijk begrip voor hebben als je er achter bent. Het kost gewoon tijd, zeker voor die kinderen.

 4. johannes schrijft

  mijn eigen ouders zijn vorig jaar gescheiden en hebben beiden zo snel mogelijk een ander gezocht. die moest vervolgens, ook zo snel mogelijk, aan de kinderen worden opgedrongen. dit stuitte me tegen de borst. uw nieuwe partner neemt de tijd, en is daarmee verstandig en tactvol jegens zijn omgeving.Sommige HTML is toegestaan