Spring naar inhoud


Zwemkleding in openbaar

Beste Beatrijs,

Deze vakantie viel me weer op hoe veel mensen in bikini of zwembroek boodschappen doen in hotelwinkeltjes, in de eetzaal zitten, de receptie bezoeken, enzovoort. Wanneer het ‘mooie, jonge mensen’ zijn, is dat niet hinderlijk, maar wanneer we ouder worden of gezetter zijn, vind ik een behoorlijk stukje kleding in de vorm van een jurkje of leuk geknoopte doek of een korte broek en shirt vele malen netter en smaakvoller.

Bestaan hiervoor richtlijnen? Niet dat ik denk dat het ooit zal veranderen zolang de accommodatie niet vooraf schriftelijk of middels bordjes of aanspreken aangeeft dat ze dit niet gepast vinden. Dit heb ik slechts één maal mogen meemaken, in Thailand. Zelfs in vier- en vijfsterren accommodaties worden kledingvoorschriften zelden gegeven.

Te veel zwempakken

Beste Te veel,

Zwemkleding is per definitie gereserveerd voor het strand of het zwembad. In de overige openbare ruimte (winkels, terrassen, restaurants, boulevards, op straat, in hotels) moet men iets aantrekken dat passend is voor de activiteiten aldaar en dat is meer dan alleen ondergoed. Dat geldt ook voor mooie, jonge mensen. De oogstrelende jeunesse dorée moet zich net als lelijke, dikke en oude mensen houden aan het decorum dat het publieke domein vereist. Maar u hebt gelijk dat mensen zich alleen aan deze kennelijk archaïsche regel zullen houden, wanneer die in vele talen overal op ooghoogte aan de muur is gespijkerd, liefst met pictogrammen erbij. Reken dus maar op een voortgezette vleesparade.

Artikelen in Het publieke domein.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan