Spring naar inhoud


Wie betaalt bij eerste date?

Beste Beatrijs,

Ik heb sinds enkele weken leuk mailcontact met een man via een datingsite. Hij heeft voorgesteld om elkaar te ontmoeten. Zijn plan is om wat te gaan eten en dan naar de bioscoop. Wie betaalt er in dit geval voor het etentje en de bioscoop? Aan de ene kant heeft hij mij uitgenodigd. Maar aan de andere kant heb ik hem nooit eerder gezien en vrouwen verdienen toch tegenwoordig hun eigen geld?

Wie betaalt?

Beste Wie betaalt,

Bij een eerste ontmoeting worden de kosten van een en ander gedeeld. Dit is een kennismakingsafspraak en geen romantisch avondje uit. Iedereen betaalt dus zijn eigen investering. Het is overigens niet verstandig om bij een kennismakingsafspraak in de bioscoop te gaan zitten – daar kijk je naar een film in plaats van naar elkaar. Meteen gaan eten is ook geen goed idee. Misschien hebt u na tien minuten al uw bekomst van elkaar en dan moet u nog een heel diner door. Het beste is om voor een uurtje in een horecagelegenheid af te spreken en dan weer naar huis te gaan. Of zich vervolgens romantiek ontwikkelt is van later zorg.

Artikelen in Horeca, Liefde en relaties.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. richard schrijft

    Ik heb veel internetdates gehad. In de bioscoop kan je niet praten, het is tijdvulling in plaats van kennismaken. Etentje is te lang tegenover elkaar en je hebt gedoe over geld. Ik zou iets actiefs doen. Samen museumpje pakken? Wandeling?

  2. Papillon schrijft

    Uitstekend advies. Ga na mailcontact nooit meteen samen eten of nog meer, maar hou het bij een drankje zodat je na een half uur weg kan als het tegenvalt. Als het leuk blijkt kun je altijd nog spontaan besluiten samen een hapje te gaan eten! Via mail kan er snel intimiteit ontstaan die niet onecht is maar ook heel snel weer kan verdwijnen als je elkaar in real life ontmoet, weet ik uit ervaring.Sommige HTML is toegestaan