Spring naar inhoud


Voorzichtig met vakantieverhalen

Beste Beatrijs,

Als ik op vakantie ga, is dat vaak ver weg en niet goedkoop. Ik weet dat een van mijn vriendinnen het niet breed heeft. In hoeverre kan ik mijn vakantiebelevenissen delen met haar?

Hoe warm het was en hoe ver

Beste Hoe warm het was en hoe ver,

Wat je ook ten nadele van Facebook kunt zeggen, het heeft één groot voordeel: mensen zetten er hun vakantiefoto’s op, die vrienden kunnen overslaan of in hun eigen tempo bekijken, waarna dat onderwerp ook weer afgehandeld is. Vakantiebelevenissen kunt u hoe dan ook beter niet al te uitgebreid bespreken. Behalve als er sprake is geweest van pech of narigheid – dat vinden mensen het nog wel leuk om aan te horen. Maar bij verhalen over hoe fantastisch het hier of daar was sukkelt het gehoor al snel in slaap. En met vrienden die geen geld hebben kunt u vanuit kiesheidsoverwegingen beter het hele onderwerp onaangeroerd laten. Waarom zou u de financiële kloof die tussen u en uw vriendin gaapt willen benadrukken? Begin er niet over, tenzij uw vriendin er zelf naar vraagt. Dan kunt u beknopt antwoord geven.

Artikelen in Reizen.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Rob Kaper schrijft

    Uiteraard dient u er niet mee te pochen, maar verder zou ik er ook geen bijzondere aandacht aan besteden. Uw vriendin weet vast wel dat uw financiële situatie anders (“beter”) is en zal het u toch niet kwalijk nemen.Sommige HTML is toegestaan