Spring naar inhoud


Wat als iemand voor schut loopt?

Beste Beatrijs,

Een goede bekende van mij liep laatst in de stad met steunkousen en sandalen. Die steunkousen draagt ze om gezondheidsredenen, maar als je er sandalen onder draagt ziet dat er lelijk uit. Ik vind dat zonde en zou haar willen zeggen dat ze er beter dichte schoenen onder kan dragen. Ik vraag me af of het haar niets kan schelen of dat ze echt niet snapt dat ze eigenlijk voor schut loopt (dat vind ik dan). Iemand anders in mijn directe omgeving heeft lelijke gele tanden. Ik kan er niet naar kijken, dus vermijd ik soms om een gesprek met haar aan te gaan. Moet ik er iets van zeggen, als niemand anders het doet? En zo ja, hoe kan ik dat dan op een opbouwende manier brengen?

Uiterlijke tekortkomingen

Beste Uiterlijke tekortkomingen,

Niemand zit op ongevraagde goede raad te wachten.

Ik bid u: doe het niet! Houdt u zich verre van kritiek op andermans uiterlijk! Het is uw probleem niet en die mensen weten heus wel wat er aan hun uiterlijk mankeert. Daar hebben ze geen objectieve informatie van derden voor nodig. Misschien heeft die vrouw met steunkousen geen zin in dichte schoenen, omdat het te warm is. En dan trekt ze lekker luchtige sandalen aan. Gele tanden opknappen en laten bleken kost een hoop geld. Misschien heeft die persoon dat geld er niet voor over. Wat er ook aan de hand is – het is verschrikkelijk onbeleefd om op wat voor manier dan ook tekortkomingen in iemands uiterlijk ter sprake te brengen. U kunt er alleen iets over zeggen, wanneer iemand er zelf over begint of naar uw mening vraagt. Niemand zit op ongevraagde goede raad te wachten. De correcte opstelling is om heikele punten in iemands uiterlijk volkomen te negeren en het ergens anders over te hebben.

Artikelen in Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Dicky schrijft

    Beatrijs heeft gelijk.
    Sinds ik medicijnen slik voor mijn hartproblemen heb ik gauw als het een beetje koud is dat mijn wangen en mond blauw aanslaan. Of ik in de bosbessen heb gezeten.
    Anderen zeggen dat er een soort creme voor te krijgen is. ook vaak ongevraagd advies.
    Dat doe ik dus mooi niet. Ik heb al gezegd: als ik op dat gebied het aankijken niet waard ben kijken ze de andere kant maar op.Sommige HTML is toegestaan