Spring naar inhoud


Vorkjes met steel naar beneden

Beste Beatrijs,

Onlangs werd ik uitgenodigd bij de inwijding van het huis van twee jonge samenwoners. Bij de welkomstkoffie viel mij iets op. De roerlepeltjes en de vlaaivorkjes die iedereen vrij kon pakken, stonden niet met de steeltjes naar boven in de glazen, maar naar beneden. Ik vind het logisch en hygiënisch dat je bestek aanpakt bij de steel. Dat kon dus niet. En die scherpe vorkpuntjes, wijzend naar de gasten, vond ik onprettig en onnodig onveilig. Omdat ik niet de indruk van bemoeizucht wilde wekken, heb ik er verder niets van gezegd. Te onbelangrijk om je druk om te maken. Maar een licht ongemakkelijk gevoel kon ik niet van me af zetten. Mijn vraag is: heb ik verstandig gehandeld door mijn mond te houden of was er een manier om dit bestekonderwerp tactvol aan te kaarten?

Mentaal geprikt door vorkjes

Beste Mentaal,

U hebt gelijk dat het bestek met het heft naar boven in beker of glas geplaatst moet worden. Of plat op een bord. Tegelijk is deze kwestie niet belangrijk genoeg om er een goed gesprek aan te wijden met de gastheer/vrouw. U had ook op eigen initiatief onopvallend met een vloeiende handbeweging het bosje lepels en vorken kunnen omdraaien en andersom in de glazen zetten. Zoals bereidwillige gasten ook een stapeltje servetjes kunnen verplaatsen van een niet zo handige naar een handige plek op tafel. Onder zelfbedieningsomstandigheden kan men zoiets doen.

Artikelen in Eten en drinken, Festiviteiten, Visite.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan