Spring naar inhoud


Van tevoren uitmaken?

Beste Beatrijs,

Ik ben net geslaagd voor mijn eindexamen en heb besloten rechten te gaan studeren in Utrecht. Sinds een half jaar heb ik een vriendje op wie ik erg verliefd ben. Helaas is hij gezakt en moet dus nog een jaar naar school. Ik heb ontzettend veel zin in alles wat er komen gaat. Ik wil lid worden van een studentenvereniging en ik hoop dat ik een kamer krijg in een studentenhuis. Ik ben mij ervan bewust dat mijn vriendje en ik heel verschillende levens gaan leiden. Ik wil me niet beperkt voelen in wat ik doe omdat ik met hem ben. Moet ik het al van tevoren uitmaken?

Mijn vriendje is gezakt

Beste Mijn vriendje,

Van tevoren uitmaken is wel heel hard van stapel lopen. Ook al heb je gelijk en zal de relatie met je vriendje ongetwijfeld op de klippen lopen met die verschillende leefwerelden, het is wel erg rigoureus, om niet te zeggen hardvochtig, om hem meteen maar buiten te zetten. Zo functioneel gaan we toch niet met elkaar om? Dat we elkaar weggooien bij het eerste wolkje aan de horizon? Bovendien schrijf je dat je erg verliefd bent. Dus hoe zit dat dan precies? Mensen die erg verliefd zijn wíllen het helemaal niet uitmaken. Kijk het een tijdje rustig aan. Je ziet wel hoe het loopt. Op den duur krijg je het steeds drukker met je nieuwe leven en met allerlei nieuwe mensen, met wie je interessante dingen gaat ondernemen. Op een gegeven moment zal zich wel iets voordoen, waardoor je geen zin meer hebt in je huidige vriendje (of hij niet meer in jou). Dát is het moment om het uit te maken en niet nu bij wijze van preventieve maatregel.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan