Spring naar inhoud


Vals gezang

Beste Beatrijs,

In het flatgebouw waar ik woon heb ik goede banden met mijn benedenbuurvrouw. Ze zet heerlijke koffie en als tegenprestatie let ik wel eens op haar hond, zodat het dier niet zo lang alleen thuis hoeft te zijn. Maar zij heeft de gewoonte om onder de douche te zingen alsof ze een prachtige operastem heeft, terwijl ze, met alle respect, écht niet kan zingen. Ik loop al lang met het idee rond om dit een keer aan de orde te stellen, maar hoe doe ik dat tactisch zonder onze goede betrekkingen voorgoed te verpesten?

De buurvrouw zingt

Beste De buurvrouw zingt,

Zie ervan af! Uw buurvrouw zal toch niet langer dan tien minuten meer dan één keer per dag onder de douche staan? Dat moet overkomelijk zijn, hoe vals haar gezang ook klinkt. U kunt voor die korte tijd altijd iets anders beluisteren via een van uw eigen geluidsdragers, desnoods met een koptelefoon op of oortjes in. De overlast van een buurvrouw die onder de douche zingt stelt niets voor, vergeleken met die van urenlang heavy metal muziek of van drummende of klussende buren. Verheug u over de goede relatie met uw benedenbuurvrouw en ga niet muggenziften over haar tekortschietende zangkunst.

Artikelen in Buren.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. maria schrijft

  Dikke kans dat uw buurvrouw best ook zelf hoort, dat ze geen goede zangstem heeft, maar dat is niet erg. Vanuit het aspect van zelfexpressie vind ik het een geslaagde onderneming, steeds weer. Beeldt u zich eens in, dat u een chagrijn als buurvrouw had, dát is pas echt vervelend. Dus deze allerminst. Overigens zijn er ook grote operasterren die regelmatig vals zingen, dus wat is het probleem? Ook met tact is dit niet goed te verkopen, dus zwijgen…..

 2. Heni schrijft

  Helemaal eens met Beatrijs, bovendien wordt de douchetijd wellicht ook nog korter en minder frequent vanwege de hoge energiekosten. Ik noem dit een glimlach probleem, ik heb zelf jaren ernstige overlast gehad van buren en daarbij vergeleken is dit echt niets. Ik vraag me zelfs af of dit geen grap is, het lijkt me dat je een heel gelukkig mens moet zijn als je dit als probleem ziet.

 3. Lilith schrijft

  Mijn buurman zingt veel en het is niet altijd zuiver, met vooral veel lange uithalen.
  Maar ik vind hem aardig en dat maakt het aandoenlijk. Het is fijn om te horen dat hij vrolijk is.
  Soms zingt hij middenin de nacht, dan stuur ik hem een smsje; “Hai, zing jij? Het is best wel laat.” En dan stopt hij.
  Even een muziekje op je headphones kan helpen bij overlast, maar misschien wordt het na een tijdje wel grappig hoor.Sommige HTML is toegestaan