Spring naar inhoud


Vader is pleite

Beste Beatrijs,

Ik ben een alleenstaande moeder van een dochter die nu ruim drie jaar is. Toen zij een half jaar oud was, is haar vader vertrokken en heeft sindsdien niet meer naar haar omgekeken. Daar heb ik mij uiteindelijk bij neergelegd, maar het probleem waar ik mee zit, is als ze straks gaat vragen waar haar vader is. Ik vrees de dag dat ze met die vraag komt, want ik weet niet wat ik tegen haar moet zeggen zonder dat ze er een rotgevoel aan overhoudt. Hebt u misschien een idee wat voor antwoord ik haar kan geven zonder dat ze zich afgewezen gaat voelen door haar vader?

Waar is papa?

Beste Waar is papa,

U kunt deze vraag niet beantwoorden zonder dat uw dochter zich door haar vader afgewezen zal voelen, want uw ex-vriend hééft zich nooit meer met haar bemoeid, dus hij heeft haar inderdaad in de steek gelaten. Hoe pijnlijk ook, dit is de waarheid en daar valt niets mooiers van te maken. Vertel uw dochter (als de vraag komt) dat haar vader is weggegaan, omdat hij niet voor haar kon zorgen. Zeg maar dat hij het te druk met andere dingen heeft. U kunt de mogelijkheid openhouden dat dat in de toekomst nog verandert. Misschien belt hij nog eens op of komt hij nog eens langs, maar op dit moment heeft hij geen tijd voor haar. Zeg erbij dat u het zelf ook verdrietig vindt en verzeker uw kind dat het niet haar schuld is.

Artikelen in Exen, Kinderopvoeding.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan