Spring naar inhoud


Stom cadeau gekregen

Beste Beatrijs,

Het spreekwoord luidt dat men een gegeven paard niet in de mond kijkt. Mijn zus en ik hadden een discussie over het nut van de friteuse. Zij was voor, ik was tegen. Dit zette zich gedurende enige tijd voort door middel van grappige brieven en creatieve e-mails waar we veel plezier aan beleefden.

Pas was ik jarig… en u raadt het al. Mijn zus had de familie gemobiliseerd en ik werd ‘verrast’ met een friteuse. Normaal vragen we met verjaardagen naar de wens van de jarige. Ik heb het zonder commentaar uitgepakt. Inmiddels staat het ding op zolder. Jammer van de cd die heel welkom was geweest. Ik vond het geen leuk cadeau. Ik ben benieuwd naar uw mening en mijn serieuze vraag is tevens: Wat te doen nu mijn zussen binnen korte tijd jarig zijn?

Opgescheept met friteuse

Beste Opgescheept,

U hebt gelijk, dit was geen goed cadeau. Grap te ver doorgevoerd, helaas. De rest van de familie had uw pro-friteuse-zuster even moeten terugfluiten. Tip: bied de friteuse te koop aan op internet (er zijn allerlei tweede-hands-spullen-sites). Daar moet u toch 75 procent van de nieuwprijs voor kunnen vangen. Ga met het aldus verdiende geld een fijne cd kopen.

Als uw zussen jarig zijn, informeert u gewoon net als altijd wat de wensen zijn en daar houdt u zich ook aan. We gaan natuurlijk niet een stomme actie met een stomme actie vergelden. Nee, u geeft het goede voorbeeld in de hoop dat familieleden dit navolgen, wanneer u zelf weer aan de beurt bent om een cadeau te krijgen.

Artikelen in Broers en zussen, Cadeaus.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan