Spring naar inhoud


Schoonfamilie laat het afweten

Beste Beatrijs,

Wij (stel van in de dertig) zijn onlangs verhuisd naar de andere kant van het land. We hebben een mooi oud huis gekocht om op te knappen. Mijn ouders waren natuurlijk nieuwsgierig en hebben al snel een logeerfeestje belegd om het huis in te wijden. Ook zijn mijn broer en zus langs gekomen om gezellig een dagje de handen uit de mouwen te steken. In de hoek van mijn schoonfamilie blijft het echter behoorlijk stil en voor mijn man vind ik dat steeds pijnlijker worden: van zijn vijf broers en zussen is er na een maand nog maar één op bezoek geweest. Wat vindt u, kan ik mijn schoonfamilie hierop aanspreken? En hoe voorkom ik dat zo’n afgedwongen bezoek geforceerd aan gaat voelen?

Ze tonen geen belangstelling

Beste Ze tonen geen belangstelling,

Het is niet uw taak om uw schoonfamilie op te porren en al helemaal niet achter de rug van uw man om! Dit is iets om aan uw man zelf over te laten. U kunt zich beter niet bemoeien met de manier waarop die familie de betrekkingen met elkaar onderhoudt. Misschien hebben ze niet de gewoonte om de deur plat te lopen bij elkaar en komen ze alleen op uitnodiging. Misschien zijn ze niet dol op kluswerkzaamheden en wachten ze liever af tot het huis op orde is. Er kunnen allerlei goede redenen zijn waarom ze niet onmiddellijk bij u op de stoep willen verschijnen. Bespreek eerst met uw man hoe hij tegenover bezoek van zijn familie staat. Wie weet heeft hij er zelf ook geen haast mee. Het komt vast vanzelf in orde.

Artikelen in Schoonfamilie, Visite.


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Vertrokken schrijft

  Mijn man en ik zijn 20 jaar geleden naar een ander deel van het land verhuisd. Dat was nodig vanwege ons werk. Sinds die tijd komt de (uitgebreide) familie misschien één keer per jaar langs, want ‘wij wonen zo ver weg’. Ja, het is twee uur rijden. Dat wij al 20 jaar bijna elke 4 weken onze oude ouders bezoeken (met liefde!) die de reis niet meer kunnen maken, zien ze over het hoofd. Ze hebben allemaal geld, vervoer en tijd zat maar ze doen het gewoon niet. Ik heb me daar erg druk over gemaakt, maar daar ben ik mee gestopt. Wij bezoeken hen ook niet meer; als ze ons willen zien, dan is dat op verjaardagen van de ouders. Alle andere familiezaken slaan we gewoon over en we zijn er ook eerlijk over waarom dat is. We hebben ook nog zoiets als mail en telefoon dus contact (zelfs goed contact) is er wel.

 2. Jolanda schrijft

  U kunt ze toch ook met zijn allen uitnodigen voor een house warming party?
  Dan komen ze vast wel!

 3. Marie schrijft

  Toen ik verhuisde (binnen dezelfde stad) heb ik een verhuisbericht naar de hele familie gestuurd met een open uitnodiging om langs te komen. De enige die reageerde was het familielid die wegens medische reden niet langs kon komen, maar die dat zo jammer vond dat ze een cadeau stuurde. De rest heeft niets van zich laten horen en doet dat al jaren niet meer buiten de kerstkaart om. Ik heb me er bij neergelegd dat ze geen interesse hebben, en andersom doe ik ook geen moeite meer. Het is beter om je energie te focussen op je vrienden die wél interesse tonen.Sommige HTML is toegestaan