Spring naar inhoud


Claimende schoonfamilie

Beste Beatrijs,

Mijn vriend en ik zijn begin twintig en hebben sinds anderhalf jaar een relatie. Bij mijn grote schoonfamilie waren er afgelopen jaar zestien familiebijeenkomsten, waar iedereen geacht wordt te komen opdagen: verjaardagen, familiedag, Sinterklaas, Kerst, herdenking oma. In mijn eigen familie ben ik gewend dat we elkaar vrij laten. Mijn schoonfamilie is best aardig, maar ik spendeer mijn tijd liever ergens anders aan. Mijn vriend snapt mij hierin, de schoonfamilie niet. Toen ik eens vriendelijk had afgezegd voor een grote familiereünie, kreeg mijn vriend misprijzend commentaar. Ik wil mijn goede wil tonen bij belangrijke momenten, maar ik heb genoeg van die eindeloze reeks verjaardagen. Nu komt Sinterklaas er aan. Bij mij thuis wordt het met het gezin gevierd. Bij mijn schoonfamilie met 26 man. Hoe kom ik hier op een nette manier onderuit? En onder al die andere bijeenkomsten?

Te veel familiefeestjes

Beste Te veel familiefeestjes,

Met 26 man Sinterklaas is te veel

U hebt het er al met uw vriend over gehad en van hem hoeft u zijn familiebijeenkomsten niet af te lopen. Dan is er toch geen probleem? U bent jong, uw vriend is jong, u hebt nog maar anderhalf jaar een relatie. Er is geen enkele noodzaak om zo veel vrije tijd te vullen met (schoon)familiebijeenkomsten. Natuurlijk hebt u in deze fase van uw leven wel wat anders te doen. U hoeft zich niet verplicht te voelen. Bespreek met uw vriend bij welke van zijn 16 jaarlijkse familiefeestjes u hem zult vergezellen (twee keer per jaar is meer dan genoeg) en de rest slaat u over zonder wroeging. Uw vriend kan in z’n eentje gaan en zijn familie meedelen dat u geen tijd had. Vraag hem of hij u wil afmelden voor de grootscheepse Sinterklaasviering, omdat u Sinterklaas al viert met uw eigen familie en u één keer Sinterklaas wel genoeg vindt. Uw vriend heeft geen moeite met uw houding en zijn familie went er vanzelf aan dat u er nog andere prioriteiten op nahoudt in uw leven.

Artikelen in Feestdagen, Schoonfamilie.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Juanita schrijft

    Gouden tip. 2x p jaar schoonfamilie verplichting. Het is vooral mijn eigen gevoel dat ik vaker moet. Ik wil aardig gevonden worden. Dat mislukt toch omdat ik alsnog niet voldoe aan alle wensen. Waarom niet naar mijzelf luisteren. Dan wel dealen met mijn schuldgevoel. Maar dat slijt. Inmiddels wordt gevraagd aan mijn man of ik geen zin heb te komen. Dit beantwoordt hij met: ‘Klopt’…Sommige HTML is toegestaan