Spring naar inhoud


Restaurantkerst met kleine kinderen

Beste Beatrijs,

We kregen een uitnodiging van mijn schoonouders om Kerstmis met de hele familie in een restaurant te vieren. Culinair genieten op kosten van opa en oma. Aardig natuurlijk, maar we vrezen dat onze kinderen (een en vier jaar) er niets aan zullen vinden. Ook het vooruitzicht van een autorit twee uur heen en twee uur terug tempert ons enthousiasme. Mijn schoonmoeder: ‘Dan slapen jullie toch lekker uit de dag erna?’ Onze kinderen slapen niet uit, maar zijn wel een week van de leg. Dat verpest ook onze eigen vakantie. We voelen ons verplicht om erheen te gaan, maar overwegen halverwege het diner af te haken en naar huis te gaan. Of moeten wij tot het eind blijven?

Een belastend kerstdiner

Beste Een belastend kerstdiner,

Kleine kinderen moet je geen kerstdiner in een restaurant aandoen. En al helemaal niet als dat restaurantverblijf ingeklemd zit tussen twee autoritten van twee uur. Een kerstlunch in een pannenkoekenrestaurant of een hamburgertent, waar de kleintjes enige bewegingsvrijheid hebben, had misschien net gekund, maar kennelijk vindt de familie culinaire genoegens belangrijker dan het punt of de kleinkinderen ermee overweg kunnen. Heel spijtig, maar een kerstdiner in een restaurant vormt domweg geen geschikte ambiance voor jonge kinderen. Ik raad u aan om u vriendelijk af te melden bij de familie. U kunt precies vertellen hoe het zit: de kinderen zullen zich vervelen, op zeker moment ontpoppen ze zich als dreinende stoorzender en u wil voorkomen dat ze andere gasten in het restaurant ontrieven. Wens iedereen veel eetplezier en vier uw eigen gezinskerst in uw eigen huis.

Artikelen in Feestdagen, Grootouders en kleinkinderen, Horeca.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Bezorgde moeder schrijft

    Helemaal mee eens met Beatrijs. U moet gewoon niet gaan. U hoeft zich ook geen zorgen te maken om uw schoonouders. U doet het namelijk toch nooit goed. Als u wel gaat, en uw kinderen worden “vervelend” of moe, dan heeft u onopgevoede kinderen, en kunnen uw schoonouders daar lekker over klagen. Als u niet gaat, zullen ze klagen dat u raar, apart of ingewikkeld bent en dat uw schoonouders altijd de dupe zijn van uw gedrag. Geloof me, ik heb precies zo’n zelfde schoonouders. Jarenlang dezelfde ellende meegemaakt. Dit doet u nooit goed, en u krijgt het als schoondochter altijd voor uw kiezen.
    Ga lekker iets leuks doen met de kinderen, gun ze hun middagslaapje, leg ze op tijd in bed, en geniet daarna samen van een kerstmaaltijd. Fijne kerstdagen en fijne vakantie!Sommige HTML is toegestaan