Spring naar inhoud


Receptie gevolgd door huwelijk

Beste Beatrijs,

Mijn vriendin en ik zijn bezig met de voorbereidingen voor ons huwelijk. Omdat wij geen traditionele bruiloft willen, overwegen wij een receptie in de vorm van een ontbijtbuffet vóór de huwelijksceremonie. Op internet is echter geen enkel voorbeeld te vinden van bruiloften met recepties vooraf. Heeft dit een reden die wij over het hoofd zien of houden veel mensen gewoon vast aan het traditionele concept?

Ontbijtreceptie

Beste Ontbijtreceptie,

De reden dat u geen voorbeelden kon vinden van huwelijksrecepties vooraf is dat niemand daar behoefte aan heeft. Het is ook een raar concept om een receptie te houden met felicitaties, geheven glazen, feestelijke cadeau-aanbiedingen ter ere van een stel dat nog niet getrouwd is. De volgorde is nu eenmaal: eerst het jawoord uitspreken (slagen voor het eindexamen/ de honderd meter horden winnen/ de geboorte van een kind) en daarna pas feliciteren. Festiviteiten vinden plaats na een mijlpaal en niet daarvoor.

Een ontbijtbuffet lijkt sowieso een minder goed idee, omdat dit gasten dwingt om van tevoren in een hotel te overnachten, danwel voor dag en dauw (of midden in de nacht) op te staan om een lange reis naar een ontbijt te ondernemen. Ik denk niet dat veel genodigden daar warm voor zullen lopen. U kunt het feest zo anti-traditioneel inrichten als u wilt, zolang het maar na de formaliteiten plaatsvindt.

Artikelen in Bruiloft.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan