Spring naar inhoud


Post aan vorige bewoners

Beste Beatrijs,

Anderhalf jaar wonen wij nu in dit huis. En anderhalf jaar sturen we de post door van de vorige bewoners. De stroom bankafschriften, brieven, drukwerk wordt wel minder, maar is er nog steeds. Al een paar keer hebben wij de vorige bewoners gevraagd om hun adreswijzigingen beter te regelen. Maar volgens hen ligt het aan de bedrijven, niet aan hun.

Een paar weken geleden werd er bij ons aangebeld: iemand die een afspraak had met Meneer Vorige Bewoner en niet wist dat hij verhuisd is naar elders!?

Hierna hebben mijn man en ik de vorige bewoners laten weten de post niet langer door te sturen. Wat we nu nog zouden ontvangen gooien we ongeopend weg. Daarna schreven ze een brief met het dringende verzoek om toch de post nog door te sturen. Daar werd ik niet blij van. De stapel post groeit weer. Hebben wij onze plicht voldoende gedaan en kan de post de vuilnisbak in of hebben wij alsnog een burgerplicht?

Onwillig doorgeefluik

Beste Onwillig,

Na anderhalf jaar doorzendarbeid kunt u ertoe overgaan om de post van vorige bewoners ‘Retour afzender’ te sturen, aangevuld met de mededeling ‘Geadresseerde onbekend op dit adres’. Dan komt de verantwoordelijkheid bij degene die de post verstuurt.

Artikelen in Post.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan