Spring naar inhoud


Onuitgenodigd naar het kerstgala

Beste Beatrijs,

Bij ons op school wordt elk jaar een fantastisch kerstgala georganiseerd. Nu heeft een meisje van mijn sportclub gevraagd of ze met mij mee mag. Maar introducés mogen niet van mijn school. Ik fiets samen met twee schoolvriendinnen erheen en ik had toegezegd dat ze mee kon rijden. Eigenlijk heb ik geen zin om haar naar binnen te smokkelen, maar ze zegt dat ze wel binnenkomt. Ik vind het niet gepast om nu nog af te zeggen, ik heb alleen ook geen zin om de hele tijd op haar te letten. Wat moet ik doen? Toch afzeggen? Toch laten komen? Of afzeggen met een smoes?

Meeliften naar kerstgala

Beste Meeliften naar kerstgala,

Zeg de afspraak af. Niet met een smoes, maar met de waarheid: introducés zijn niet toegestaan. Zeg dat je het heel jammer vindt, maar dat je haar niet kunt meenemen, omdat ze er niet in komt. Daar kun jij niets aan doen – dat heeft de schoolleiding bepaald. De afspraak om mee te fietsen kun je ook afzeggen, want die heeft toch geen zin. Als ze vervolgens zegt dat ze op eigen gelegenheid gaat en dat het haar toch wel zal lukken om binnen te komen, moet ze dat zelf weten. Dat is niet jouw verantwoordelijkheid. Als het haar lukt, hoef je verder niet op haar te letten en hoef je je ook niet om haar te bekommeren. Als zij ergens onuitgenodigd weet binnen te dringen, zal ze ook wel in staat zijn om zichzelf te amuseren.

Artikelen in Feestdagen, Scholen en verenigingen, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan