Spring naar inhoud


Niet meer willen meezeilen

Beste Beatrijs,

Zo’n tien jaar geleden heeft mijn man een oude zeilboot gekocht. In de loop der tijd ben ik erachter gekomen dat zeilen niet mijn ding is. Ik beweeg niet zo handig en zie vaak niet op tijd wat er gebeuren moet. Mijn man is nogal ongeduldig en schiet dan uit z’n slof, wat ik vervelend vind. Ik voel me niet gelukkig op het water en werk liever in de tuin, ga fietsen of golfen. Een paar jaar geleden heb ik besloten dat ik niet meer meega op de boot. Mijn man kan dit eigenlijk niet accepteren. Zo af en toe wil hij met vrienden gaan zeilen en vindt dan dat ik niet mag ontbreken. Ik krijg het Spaans benauwd bij de gedachte dat ik urenlang op een paar vierkante meter mensen moet onderhouden. Ik heb aangeboden dat hij na afloop met de vrienden naar ons huis komt en dat ik voor een goede maaltijd zal zorgen, maar hij wil mij per se op de boot erbij. Dit levert elke keer weer een pittige discussie op. Vertoon ik sociaal ongewenst gedrag omdat ik niet mee ga zeilen?

Genoeg van de boot

Beste Genoeg van de boot,

Als u geen zin hebt om mee te gaan zeilen, dan blijft u lekker thuis. U hebt duidelijk uitgelegd wat u erop tegen hebt – dat moet uw man ook kunnen begrijpen. Blijkbaar is hij iemand die er moeite mee heeft als u nee tegen hem zegt. Als u niet beschikbaar bent als fokkenmaat, kan uw man een of meer vrienden optrommelen om een zeiltochtje te maken. Uw aanbod om voor het zeilgezelschap te koken na afloop is genereus en zo blijft u toch betrokken bij de sociale contacten. Niemand zal vinden dat u het af laat weten. Echtparen hoeven elkaars hobby’s niet te delen. Het is verreweg het beste als echtparen elkaar de vrijheid gunnen om individuele voorkeuren in vrijetijdsbesteding te volgen en zeker niet elkaar te dwingen om mee te doen aan iets wat de een leuk en de ander stomvervelend vindt. Gooi er nog eens een stevig gesprek tegenaan met uw man om dit strijdpunt voorgoed uit de weg te ruimen. Af en toe een aanvaring is niet erg, maar steeds dezelfde ruzie uitvechten is gekmakend.

Artikelen in Liefde en relaties, Reizen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan