Spring naar inhoud


Niet geïnteresseerd in ex-stiefmoeder

Beste Beatrijs,

Mijn (hertrouwde) schoonvader ligt na twintig jaar opnieuw in scheiding. Zijn tweede huwelijk op de klippen. Mijn vrouw en haar stiefmoeder willen, gezien hun ruim twintig jaar gedeeld verleden, elkaar zo nu en dan zien. Ik ken de stiefmoeder pas vijf jaar en heb verder geen enkele emotionele binding met haar. Moet ik bij bezoek van haar aan ons en van mijn vrouw aan haar stiefmoeder om louter beleefdheidsredenen ook acte de présence geven of kan ik eerlijk zijn en tegen de stiefmoeder zeggen dat ik haar niet meer zo nodig hoef te zien?

Niet geïnteresseerd in ex-stiefmoeder

Beste Niet geïnteresseerd,

Nee, u hoeft niet mee te gaan als uw vrouw bij haar vroegere stiefmoeder op bezoek gaat. En als zij haar stiefdochter bezoekt in uw huis, hoeft u er ook echt niet van de eerste tot de laatste minuut bij te zitten. Maar het is wel zo aardig om, als ze toch in uw huis op de bank zit, even gedag te zeggen en een kopje koffie of wat dan ook mee te drinken, voor u elders in het huis iets voor uzelf gaat doen. En verder raad ik u met klem af om luid en duidelijk tegen uw ex-schoonmoeder te zeggen ‘dat u haar niet zo nodig meer hoeft te zien.’ Waar is het voor nodig om haar tegen de schenen te schoppen?

Artikelen in Huwelijk en scheiding, Schoonfamilie, Stieffamilie.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan