Spring naar inhoud


Naamsverandering aankondigen

Beste Beatrijs,

Bij mijn geboorte hebben mijn ouders mij een doopnaam gegeven en een roepnaam. Dit zijn verschillende namen. Ik heb altijd een hekel gehad aan mijn roepnaam en gebruik sinds een aantal jaar mijn doopnaam. Ook om verwarring in het buitenland te voorkomen aangezien mijn doopnaam in mijn paspoort staat. Het resultaat is nu dat een aantal mensen mij als Roepnaam kent en een aantal mensen als Doopnaam. Ik wil daar vanaf en mijn doopnaam gaan gebruiken. Hoe pak ik dat aan? Moet ik dat officieel meedelen? En is een berichtje in WhatsApp dan genoeg? Of een e-mail? Of komen mensen er vanzelf wel een keer achter als ik bijvoorbeeld een kaartje stuur?

Veranderen van naam

Beste Veranderen van naam,

Maak er een officiële mededeling van voor uw hele vrienden- en kennissenkring. E-mail lijkt dan het beste medium, omdat een e-mail net wat meer aandacht krijgt dan een whatsappje. Een collectief verstuurd bericht is handiger dan allemaal aparte appjes of kaartjes. Ga er even voor zitten en verzamel alle mensen die u onder uw roepnaam kennen in het bcc-vak (blind carbon copy) en schrijf een groepsmailtje, waarin u uw naamsverandering aankondigt. Houd er rekening mee dat de verandering niet onmiddellijk door iedereen wordt overgenomen. Ook als ze hun best doen, zullen mensen die u al lang kennen moeite hebben om u anders aan te spreken dan ze gewend zijn. Vooral familieleden die u al vanaf uw geboorte kennen als Roepnaam zullen er lang over doen, voordat ze Doopnaam geïnternaliseerd hebben. Voor mensen die u korter kent, zal het makkelijker zijn.

Artikelen in Internet en e-mail.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Sanja schrijft

    En daarna consequent en geduldig mensen blijven verbeteren. “Ik heet: ” en dan hoe je nu genoemd wilt worden. Ik heb het 2 x meegemaakt met vriendinnen en het lukt, maar je moet wel volhouden.Sommige HTML is toegestaan