Spring naar inhoud


Mooi weer spelen

Beste Beatrijs,

Ik ben een meisje van 18 en heb sinds enkele maanden een leuke vriend. Wij zijn allebei niet gelovig, maar de ouders van mijn vriend zijn wel streng gereformeerd en hebben hun kinderen ook in die sfeer opgevoed. Mijn vriend en ik wonen allebei nog thuis, vandaar dat ik regelmatig langskom om mee te eten bijvoorbeeld. Zijn ouders zijn overigens erg aardig, ze stellen mij altijd op mijn gemak. Mijn vriend heeft pas onlangs tegen zijn ouders gezegd dat hij niet meer gelovig is.

Ik weet dat zij streng tegen seks voor het huwelijk zijn. Wij hebben daar minder moeite mee. Mijn vriend en ik blijven tijdens deze etentjes, en later op de bank bij een filmpje, braaf van elkaar af. Als hij later van zijn ouders subtiele vragen krijgt over wat wij eigenlijk uitspoken, antwoordt hij een beetje ontkennend of ontwijkend. Dan voel ik mij nogal schijnheilig tegenover deze lieve mensen, die hun huis voor mij open stellen. Daarbij denk ik dat zij ons heus wel doorhebben. Moeten wij mooi weer blijven spelen?

Minder braaf dan het lijkt

Beste Minder braaf,

Ik vraag me af waar jullie eigenlijk aan seks doen, als jullie allebei nog in het ouderlijk huis wonen. Dat gebeurt dan waarschijnlijk stiekem, als er niemand thuis is. Of het gebeurt in jouw huis, waar je ouders misschien minder streng zijn. Hoe dit ook zij, het is niet jouw taak als vriendin om de ouders van je vriend op de hoogte te stellen van wat jullie uitspoken. Wat je vriend wel of niet met zijn ouders bespreekt, is zijn zaak en daar sta jij verder buiten.

Het is verder onder alle omstandigheden raadzaam om in het openbaar van elkaar af te blijven. Als jij en je vriend in de huiskamer van zijn (of jouw) ouders zitten en naar een filmpje kijken, moet je elkaar niet gaan betasten. Dat vinden andere aanwezigen niet prettig, want die voelen zich dan buitengesloten. Of de huisgenoten nou streng in de christelijke leer zijn of juist heel vrijzinnig of niet-gelovig maakt niets uit. Niemand vindt het leuk als een stel in gezelschap aan elkaar zit te plukken.

Hoe de ouders van je vriend tegenover jullie relatie staan is in ieder geval jouw probleem niet, hooguit dat van je vriend. En als die vriend geen zin heeft om er met z’n ouders over te praten, moet hij dat zelf weten.

Artikelen in Liefde en relaties, Ouders en volwassen kinderen.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan