Spring naar inhoud


Moet ik voor Sinterklaas spelen?

Beste Beatrijs,

Na 25 jaar ga ik stoppen met mijn vrijwilligerswerk. De organisatie biedt mij een afscheid aan. Nu is het de laatste jaren een gewoonte geworden dat degene die vertrekt iedereen (in mijn geval zo’n dertig collega’s) een cadeautje geeft. Daar zit dan vaak ook nog een speciale betekenis aan, dus daar moet over worden nagedacht. Nu gaat het mij niet om het geld dat ik hieraan moet besteden als wel dat ik het raar vind om presentjes te geven als je weggaat. Hoe denkt u daarover?

30 cadeautjes

Beste 30 cadeautjes,

Deze merkwaardige gewoonte doet denken aan kinderen die een verjaarspartijtje bezoeken en na afloop een zak met snoep en een goedkoop speeltje (de zogenaamde goodie bag) mee naar huis krijgen om jaloezie op de jarige die zo veel cadeautjes kreeg de kop in te drukken. Mensen die bij een organisatie vertrekken, waar ze betaald of vrijwillig werk deden, krijgen een (meestal gemeenschappelijk) cadeau van de ex-collega’s als dank voor de inzet en de prettige samenwerking. Niet andersom, want daar is geen beginnen aan en het slaat ook nergens op. Ik raad u aan om deze infantiele traditie te doorbreken en af te zien van het kopen en geven van individuele pro forma cadeautjes. Ik kan me niet voorstellen dat iemand van uw ex-collega’s er aanstoot aan neemt dat hij/zij na afloop van het gezellig samenzijn zónder persoonlijk aardigheidje naar huis moet.

Artikelen in Cadeaus, Collega's.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Suzanne schrijft

    Inderdaad de omgekeerde wereld, dat degene die weggaat cadeautjes geeft. Wat wel vaak gedaan wordt bij vrijwillig vertrek, is op de laatste werkdag trakteren op iets lekkers bij de koffie. Misschien is dat een optie?Sommige HTML is toegestaan