Spring naar inhoud


Mijn broodtrommel valt verkeerd

Beste Beatrijs,

Sinds een aantal maanden gebruik ik (man, 45 jaar) een roze broodtrommel van Hello Kitty. Deze was van mijn dochter, maar zij vindt hem te kinderachtig en wil er daarom niet meer mee op school verschijnen. Omdat de trommel een handig formaat heeft heb ik hem in gebruik genomen voor mijn dagelijkse lunch. Het kan mij niet schelen hoe dat ding eruit ziet. Op mijn werk wordt daar anders over gedacht. Tijdens een voortgangsgesprek zei mijn leidinggevende dat het mij vanzelfsprekend vrijstaat om mezelf te zijn, maar dat mijn Hello Kitty broodtrommel niet geheel past binnen de bedrijfscultuur van een toonaangevende financiële dienstverlener. Ik kreeg het verzoek om hier rekening mee te houden. Heeft mijn leidinggevende een punt?

Een fout trommeltje

Beste Een fout trommeltje,

Ik vraag me af waar uw leidinggevende zich mee bemoeit. Een broodtrommel is een broodtrommel, in wat voor kleur en met wat voor geinige opdruk dan ook uitgevoerd, en de lunch valt onder privétijd van de werknemer. Als u uw lunch van huis meeneemt in een broodtrommel, dan zult u die waarschijnlijk opeten achter uw bureau of in een kantine in aanwezigheid van collega’s en die moeten de aanblik van uw gadget kunnen verdragen. Is er sprake van een afspraak of vergadering met cliënten onder lunchtijd, is het sowieso ongepast om eigen boterhammetjes op te peuzelen, of die nu uit een roze of uit een decent mat zwarte trommel tevoorschijn komen. Moet er met klanten worden geluncht, eet men gezamenlijk een broodje buiten de deur, dus klanten krijgen uw broodtrommel niet onder ogen. Het soort containertje dat u gebruikt gaat uw collega’s en uw leidinggevende niet aan, u kunt de kritiek rustig naast u neerleggen.

Artikelen in Collega's, Klassiekers.

Gelabeld met , .


4 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Thijs schrijft

  ’toonaangevende financiële dienstverlener’.. o heerlijk, haha!

  Houd vol!

 2. Louisa schrijft

  Fantastisch of ik het verhaal zelf heb geschreven! Mijn dochter wilde ook niet met een Hello Kitty broodtrommel naar het voorgezet onderwijs wat ik overigens geheel kan begrijpen. Mijn partner neemt deze tegenwoordig mee naar de bouw en wat heeft dat al een reacties opgeleverd! Te kinderachtig voor woorden dat je een andere aan moet schaffen om serieuzer genomen te worden. In deze tijd waar de een nog harder schreeuwt dan de ander dat we minder plastic moeten gebruiken en minder moeten consumeren om over zoiets te vallen.

 3. Henna schrijft

  Aan de werkgever van vraagsteller, zou ik met de eerstkomende Sinterklaas één cadeau geven: een roze exemplaar van dezelfde serie of Frozen, met een bijpassend gedicht erin.
  Waarin hij vooral wordt aangemoedigd mensen met rust te laten plus het adagium: leven en laten leven.

 4. Martin schrijft

  Vroeger op de middelbare school hadden de stoerste klasgenootjes bij ons altijd de meest kinderlijke agenda’s/lunch trommels, want dat was stoer. Als je op de HAVO durft rond te lopen met een Nijntje agenda, dan ben je gewoon cool.Sommige HTML is toegestaan