Spring naar inhoud


Dik tevreden met mannengezin

Beste Beatrijs,

Ik ben nu vijf maanden zwanger van onze vierde zoon. Wij weten de sekse, onze omgeving niet. Dit vind ik fijner, het gaat mensen nog niets aan. Vrijwel iedereen vraagt mij of ik op een meisje hoop of dat het een meisje is. Ik krijg de naarste opmerkingen te horen over ‘mannengezinnen’, zoals: ‘Zonen heb je maar voor even, een dochter blijft’, ‘Hopelijk wordt er dan eentje homo’, ‘Jongens laten alleen maar scheten en boeren’ enzovoort. Ik word hier verdrietig van. Onze zoons zijn alle drie leuk, lief en emotioneel intelligent. Wat is een passende reactie op de vraag of ik hoop dat het een meisje is?

Domme vooroordelen

Beste Domme vooroordelen,

Die mensen roepen maar wat! Hun zogenaamd empathische commentaar op uw zwangerschap slaat nergens op. Ga niet in discussie. Poeier hen af en zeg koeltjes: ‘Onze ervaring met jongens is heel anders. We zijn erg blij met onze drie zonen en mocht er een vierde bij komen, zullen we even blij zijn als wanneer we een dochter krijgen.’

Artikelen in Zwangerschap en baby's.

Gelabeld met , .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Emma schrijft

  Je kunt vriendelijk glimlachen en zeggen dat je heel blij bent met je jongens, of je kunt zeggen dat meisjes zich zwaar gaan afzetten tegen hun moeder terwijl jongens dol op mama blijven.
  Een iets minder vriendelijke reactie is “Wat moet ik met dit onzinnige, ongevraagde, kwetsende commentaar?”. Die heb ik weleens gebruikt. Nooit meer last gehad.

 2. Jum schrijft

  Gefeliciteerd met het vierde kindje.
  Zeg: “Ach , die meiden komen later vanzelf wel” en knipoog.
  Hier vier dochters en te maken met het omgedraaide. Nooit wat van aangetrokken overigens.Sommige HTML is toegestaan