Spring naar inhoud


Mannenvakantie

Beste Beatrijs,

Als hechte vriendengroep die bestaat uit een aantal stellen en een paar singles gaan we regelmatig in wisselende samenstelling op vakantie. Deze keer hebben wij het plan opgevat om met de mannen naar Noorwegen te gaan voor een wandelvakantie. Zeven jaar geleden hebben wij (de mannen) ook eens zoiets gedaan. Het plan valt echter slecht bij de vrouwen die zich buitengesloten voelen. De afgelopen jaren hebben wij sporadisch een mannenweekend gehad, omdat dit altijd al gevoelig lag bij de vrouwen. De sfeer op vakantie wordt aanzienlijk anders als er vrouwen aanwezig zijn. Dat betekent niet dat het met vrouwen erbij ongezellig is, de dynamiek is alleen anders. Wij vinden dat een mannenvakantie gewoon moet kunnen, wat vindt u?

Mannen onder elkaar

Beste Mannen onder elkaar,

Er is niets mis met mannenvakanties (met vrouwenvakanties trouwens ook niet), het ligt er maar net aan wat de omstandigheden zijn. Zitten die mannen in gezinnen met kinderen, zodat hun vrouwen er alleen voor staan tijdens het mannenuitstapje? Hoe lang duurt die vakantie eigenlijk? Een weekend weg is makkelijker op te vangen dan een hele week of tien dagen. Gaat de mannenvakantie af van de vrije dagen die anders in een gezinsvakantie doorgebracht zouden worden? Van huisvaders wordt een bepaalde inzet voor het gezinsleven verwacht.

Als die sporadische mannenweekends al zo gevoelig liggen bij de vrouwen, waarom dan aansturen op een nog langere periode weg? Spreek eerst nog maar eens een weekendje af, als het u vooral te doen is om de sfeer van mannen onder elkaar. Als de nadruk op het wandelen ligt, zie ik niet in waarom de vrouwen thuis moeten blijven, behalve om voor de kinderen te zorgen, en dan kan ik me voorstellen dat de vrouwen protesteren. Laat gewoon iedereen meegaan die zin heeft in een wandelvakantie.

Artikelen in Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


5 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Lydwina Meerman schrijft

  Beste Beatrijs,

  De laatste zin in uw advies begrijp ik niet. Veegt u daarmee niet de vraag van tafel? Ik had eerder verwacht dat u zou aanraden dat deze mannen er misschien ook over zouden kunnen denken een vrouwenvakantie te opperen, waarbij de mannen dan de handen ineen zouden kunnen slaan om hun gezinnen in zo’n periode werkelijk goed te verzorgen. Wat u nu doet, is zeggen: opzouten, heren! Een weekendje moet genoeg zijn.

 2. Edi Bezemer schrijft

  Waar zijn de zelfstandige vrouwen van nu.. één weekje geen man thuis zou te moeilijk zijn? Ben zelf een vrouw maar lees dit met grote verbazing. Ik vind het heel begrijpelijk dat mannen onder elkaar een andere sfeer hebben en hoe leuk dat is om daar een week/jaar in bv. Noorwegen van te kunnen genieten. Zouden de mannen een week in het ziekenhuis belanden dan draait de boel thuis toch ook door? Dit ruikt m.i. enigszins naar moeilijk-doen van het thuisfront. De vrouwen dus.

 3. Beatrijs Ritsema schrijft

  Inderdaad. Als de mannen op mannenvakantie gaan, dan gaan de vrouwen ook op vrouwenvakantie. Dan blijft er dus niets meer over voor het gezin. Die exclusieve mannen- (dan wel vrouwen-)uitjes kunnen beter tot weekenden beperkt worden.

 4. CH schrijft

  Beatrijs, waarom zo de nadruk op het argument ‘gezin’ ? Deze inzender spreekt namelijk helemaal niet over gezinnen/kinderen. Hij heeft het over stellen en singles. Misschien gaat het om een groep jonge mensen die (nog) geen kinderen hebben. Zolang de heren hun vrouwen ook vrouwenvakanties gunnen, zie ik hier het probleem niet.

 5. Suzanne schrijft

  Wat ik bij Beatrijs en ook in de reacties mis is, is het financiële aspect. Toen mijn zwager met twee van zijn broers zes weken naar Australië ging, zat er dat jaar geen zomervakantie voor het gezin meer in. Geen vakantiedagen meer, maar ook geen budget.
  @Edi, ik lees nergens dat het ’te moeilijk’ zou zijn. Ik proef eerder een sfeer van wantrouwen, denken de vrouwen misschien dat de mannen uit de band gaan springen?Sommige HTML is toegestaan