Spring naar inhoud


Liefdespijn

Beste Beatrijs,

Twee jaar geleden ben ik gescheiden na een huwelijk van twintig jaar. Ik heb met goede psychologische hulp de draad weer opgepakt en ben een half jaar geleden verliefd geworden op een dertien jaar jongere vrouw. Zij inmiddels ook op mij en het klikt erg goed. Maar ik weet niet of dit bestendig is en of ik wel moet blijven investeren. Ik wil haar zo graag en heb haar veel gegeven maar zelf krijg ik niet zoveel terug. Nooit een spontaan kaartje of een cadeautje. Ze wil me ook (nog) niet voorstellen aan de familie, al weten die zeker van mijn bestaan. Voor mij hoeft dat ook niet, want het gaat om onze relatie, maar het zijn dingen die misschien gaan knagen.

Ik wil haar het liefst ieder uur een berichtje sturen maar durf dat niet omdat ik bang ben dat ik overdrijf. Ze weet dat ik haar geweldig vind. We zien elkaar veel te weinig en dat maakt mij verdrietig, maar ik twijfel of zij hier ook zo erg onder lijdt. Hoe moet ik verder?

Smartelijk verliefd

Beste Smartelijk verliefd,

Doe het rustig aan, zou ik zeggen. Stel u niet smekend of behoeftig op en loop haar niet achterna. Die houding stoot af. U bent bang dat u verliefder bent op uw vriendin dan zij op u. Het is heel goed mogelijk dat u gelijk hebt. Dertien jaar leeftijdsverschil is niet niks. Dat neemt niet weg dat het een prima relatie kan zijn, hoor, maar het is hoe dan ook belangrijk dat u haar niet het gevoel geeft dat zij door u wordt belegerd of op haar huid gezeten.

Alleen in vrijheid geschonken liefde is de moeite waard.

Neem niet meer initiatieven dan zij doet. Als u het idee hebt dat u altijd degene bent die belt, smst en aandringt op afspraken, doe dat dan een tijdje niet en wacht af tot zij weer eens contact opneemt. In een goede lat-relatie wisselen geliefden elkaar af met voorstellen om samen tijd door te brengen. Als u naar uw idee te lang moet wachten voor u iets van haar hoort, dan is dat vervelend maar ook informatief. Dan heeft ze kennelijk minder behoefte aan u dan andersom. Aandringen helpt niet en maakt het alleen maar erger. Houd er rekening mee dat u voor haar minder belangrijk bent dan zij voor u. Anderzijds is het best mogelijk dat ze wel degelijk van u houdt maar alleen een trager tempo heeft. De enige manier om hierachter te komen is om haar in gedachten een beetje los te laten en te wachten tot zij naar u toe komt. Zij weet al dat u dol op haar bent, u kunt er niets meer aan toevoegen, het is nu haar beurt. Laat ze het afweten, dan is dat spijtig maar onvermijdelijk. Alleen in vrijheid geschonken liefde is de moeite waard.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan