Spring naar inhoud


Jaloerse feeks?

Beste Beatrijs,

Mijn man met wie ik tien jaar getrouwd ben onderhoudt sinds enige tijd een intensieve mailwisseling met een vrouw die net als hij vrijwilliger is bij een vereniging en die in een moeilijke scheiding verkeert. Ik raak daardoor geïrriteerd. Laatst vertelde hij dat hij die ochtend vrij had genomen van z’n werk, omdat zijn vriendin zo diep in de put zat dat hij bij haar thuis was gaan praten. Ik vond dit belachelijk, ook omdat mijn man verder zo weinig mededeelzaam is over de aard van hun relatie. Mijn man vindt dat ik overdrijf. Hij is niet van plan om de vriendschap met deze bijzondere vrouw die hem zo goed begrijpt en met wie hij zo’n ‘enorm goede klik heeft’ (zijn woorden) op te geven. Ik ben altijd heel makkelijk geweest, zoek nergens wat achter, maar nu begin ik ernstig te twijfelen. Vindt u dat man-vrouwvriendschappen mogelijk zijn? Of is het terecht dat ik wantrouwig ben?

Jaloerse feeks?


Beste Jaloerse feeks,

Man-vrouw-vriendschappen zijn heel goed mogelijk. Maar wederzijdse partners (indien aanwezig) moeten er niet door van slag raken. Dat kan alleen wanneer die partners niet overal buiten worden gehouden. U wordt geacht ergens uw fiat aan te geven, maar u weet niet precies waaraan. Om in te kunnen stemmen met de speciale vriendschap van uw man is het nodig dat u weet over wie het gaat. Leer dus de speciale vriendin van uw man kennen. Dan kunt u zelf zien wat voor vlees u in de kuip hebt. Zeg tegen uw man dat hij zijn vriendin bij u thuis moet uitnodigen op de thee of koffie. Dan kunt u met uw drieën gezellig een tijdje praten over niet-bedreigende onderwerpen (zij moet toch ook over iets anders kunnen praten dan haar scheiding?) en dan merkt u gauw genoeg aan de manier waarop zij met elkaar omgaan hoe gevaarlijk of ongevaarlijk de situatie is. Hoe gedwongener het samenzijn en hoe moeizamer de conversatie, hoe meer reden voor wantrouwen van uw kant. Als uw man het een slecht idee vindt om u en zijn nieuwe vriendin aan elkaar bloot te stellen, dan weet u eigenlijk al genoeg. Kennelijk speelt zich er dan nog meer af tussen hulpzoeker en hulpverlener dan alleen crisismanagement. Mogelijk betreft dat broeierige zaken die uw koele blik niet kunnen verdragen. Maar eerst moet u haar uitnodigen.

Artikelen in Huwelijk en scheiding, Scholen en verenigingen, Vreemdgaan.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. vrouwmens schrijft

    Wat een situatie die hier beschreven is. Ik ben dus typisch zo’n vrouw die man vrouw vriendschappen heeft. En ja, ik heb te maken met de vrouwen van mijn vrienden die jaloers zijn. Jaloers op wat? Ook ik heb scheidingen meegemaakt vanuit deze positie. Ik kan maar één advies geven…..Communiceer. Praat er open over en vertel wat je dwars zit aan je man. Ga niet lopen fitten of chagerijnig lopen doen tegen hem uit frustratie. Want dan kiezen ze nog liever voor alleen zijn dan met een verzuurde vrouw verder te moeten leven. Kijk uit dat je jezelf er niet te veel op focuust want het gaat je leven beheersen en je kan nergens anders meer aan denken. Alles wat je dan zegt of doet werkt averechts. Leef je eigen leven, communiceer open en helder en geef elkaar vooral vrijheid. Je blijft een eigen individu tenslotte. Stiekem gedrag voor hun geeft spanning en spanning is verslavend. Behandel hem zoals je zelf graag behandeld zou willen worden. Eerlijk, redelijk en oprecht.
    Ik ben zo’n vrouw die uitkakt wordt en ik kan je vertellen dat de meeste vrouwen niet op je partner uit zijn. En verliefdheid kan je volgens mij niet tegenhouden. Dus speel open kaart. Man vrouw vriendschappen kunnen echt. Ik weet het. Ik ervaar het. Zolang er maar gecommuniceerd blijft worden. Het is DE redding van alles.

  2. gerry schrijft

    ik vind het een raar verhaal en ben benieuwd hoe het afgelopen is. misschien was deze man (nog) niet verliefd, toch werd hij op zijn minst bovenmatig geintrigeerd door die vriendin. dit kan ook een begin van verliefdheid zijn. het vrij nemen van zijn werk voor haar is toch op zijn minst curieus. zit zij dan zo in de put dat het niet tot ’s avonds kan wachten? zoiets wil je toch ook niet als scheidende vrouw? ik zou niet accepteren dat goede vrienden vrij nemen voor mij omdat ik in de put zit. misschien speelt die vrouw een raar spelletje of geeft het haar een kick dat er toch nog een man is die zoiets voor haar overheeft. zelf heb ik ook man-vrouw vriendschappen, maar dit gaat echt te ver. ik zou deze zaak met wijd opengesperde argusogen bekijken!Sommige HTML is toegestaan