Spring naar inhoud


Ik wil mijn belofte niet nakomen

Beste Beatrijs,

Ik ga binnenkort de uitnodigingen versturen voor mijn huwelijk in het najaar. Ik heb een vriendin die vorig jaar naar Japan is verhuisd en met wie ik sindsdien geen contact meer heb gehad behalve wat algemeenheden op Facebook. Bij haar afscheidsfeestje had ik toegezegd dat ik haar voor mijn bruiloft zou uitnodigen, maar ik voel daar niet meer voor. Omdat ik me bezwaard voel dat ze zo ver moet reizen, maar vooral omdat het summiere contact me heeft doen inzien dat we helemaal niet zulke goede vriendinnen zijn. Anderzijds vrees ik voor het moment dat ze mijn huwelijksfoto op social media zal zien staan en zal ontdekken dat ze niet uitgenodigd was. Toch maar uitnodigen met de gok dat ze wellicht hetzelfde voelt en in Japan zal blijven met een excuus?

Bruid in spe

Beste Bruid in spe,

Stuur haar de beloofde huwelijksuitnodiging en schrijf er een persoonlijk berichtje bij dat u er heel goed kunt inkomen, mocht ze ertegenop zien om de halve wereld rond te reizen voor alleen een feestje. En dan maar hopen dat ze wegblijft. Als ze wel komt (omdat ze toevallig nog meer dingen te doen heeft in Nederland rond die tijd) zult u het toch niet erg vinden? Er lopen op huwelijken altijd mensen rond met wie geen heel intieme betrekkingen worden onderhouden, maar die verder geen kwaad doen en van wie je ook geen last hebt.

Artikelen in Bruiloft, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Sanne schrijft

    En: hoeveel contact verwacht je van een vriendschap met iemand aan de andere kant van de wereld? Uit ervaring weet ik dat dat meestal minimaal is, omdat ieder zijn eigen leven heeft en er weinig mogelijkheden zijn om elkaar daadwerkelijk te zien, en als een of beide partijen niet echt van het mailen/bellen/skypen zijn, dan blijft er weinig meer over. Een echte vriendschap moet dit kunnen hebben: als jullie elkaar weer zien als zij een keer in Nederland is, dan voelt het waarschijnlijk weer vertrouwd/als vanouds. Uitnodigen voor die bruiloft dus – ook als de afstand uiteindelijk zorgt voor verwatering van het contact, dan wil je nog niet het uitblijven van een uitnodiging daar mede schuldig aan is.Sommige HTML is toegestaan