Spring naar inhoud


Hoe veel informatie in een datingprofiel?

Beste Beatrijs,

Mijn partner (70) en ik (59) zijn dertig jaar samen. De afgelopen tien jaar lijdt hij aan de ziekte van Parkinson met zo veel bijwerkingen dat hij sinds drie jaar in een verpleeghuis woont. Naast vele fysieke klachten heeft hij ook last van Parkinson-dementie en is zijn spraakvermogen aangetast. Hij herkent me nog wel en is me heel dierbaar. Vroeger was hij mijn sterke man, nu is hij mijn lieve kleine broertje. Na tien jaar zorgen krijg ik behoefte aan een nieuwe liefde. Het lijkt me niet verstandig hem dit te vertellen. Het zal hem alleen maar angstig en onzeker maken, ik wil hem geen extra pijn doen. Vroeger ontmoetten mannen elkaar in het café, maar wanneer ik me nu op mijn leeftijd in een homocafé vertoon, word ik schamper aangekeken dus moet ik gaan daten. Ik wil niet liegen over het feit dat ik nog een partner heb, want ik denk dat een nieuw iemand moet weten waar hij aan begint. In mijn profiel moet ik duidelijk zijn. Ik weet niet zo goed hoe ik dit aan moet pakken.

Kaarten op tafel?

Beste Kaarten op tafel,

Begrijpelijk krijgt u behoefte aan een nieuwe betekenisvolle relatie, nu uw partner in een verpleeghuis moest worden opgenomen. Vanzelfsprekend laat u hem daar niet in de steek, maar voor de rest is het een eenzaam bestaan. Het is inderdaad geen goed idee om uw plannen te delen met uw partner, want daar is hij niet bij gebaat.

Niemand is te oud voor homocafés.

U vindt zichzelf te oud voor ontmoetingen in een homocafé. Ik betwijfel dat. Homo’s ontmoeten elkaar tegenwoordig vooral via Grindr, maar ik denk dat juist 50-plussers vaak nog een voorkeur hebben voor ouderwetse face to face ontmoetingen in het uitgaansleven en meer dan jongeren terugdeinzen voor de snelle, louter op seks gerichte aspecten van homo-internetdating. Daar komt bij dat het selectieproces via de foto’s en de profielen erg oppervlakkig is en sterk op uiterlijk hangt. Het gegeven van uw bestaande, zieke partner is voor het opstellen van uw profiel niet relevant, net zo min als wanneer u een negentigjarige moeder zou hebben voor wie u moest mantelzorgen. Die informatie komt vanzelf aan de orde, wanneer er enige vertrouwelijkheid over en weer is ontstaan. Op dat moment is het nog steeds niet verschrikkelijk belangrijk, omdat de zorg voor uw partner een eventueel groeiende band met een nieuw persoon helemaal niet in de weg zit. Als u zich dagelijks een uur of drie bezighoudt met uw partner in het verpleeghuis hebt u daarnaast tijd genoeg voor andere activiteiten.

Als u een profiel wil opstellen, houd het dan kort, luchtig en laat uw partner weg. Benadruk wel dat u op zoek bent naar een serieuze relatie om de sex-only geïnteresseerden buiten de deur te houden. Omdat het afhandelen van dates veel tijd kost en vaak teleurstellend verloopt, raad ik u aan om uw net ook uit te werpen in de homo-cafés. U kunt daar wel degelijk een geschikt persoon tegen het lijf lopen en ook al kan uw speurtocht een tijdje duren, het is gezelliger om een avondje vrijblijvend met mensen te kletsen dan om een reeks van onbekenden te beoordelen in duo-afspraakjes.

Artikelen in Liefde en relaties.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan