Spring naar inhoud


Goedkoop uit zijn

Beste Beatrijs,

Wat mij regelmatig in gezelschap overkomt: vertel ik over een mooie voorstelling die ik heb gezien in het theater, dan brengt iemand naar voren dat hij nooit naar de schouwburg gaat, omdat dat zo duur is. Heb ik een mooie jurk gekocht bij een winkel met prettige bediening, dan zegt iemand dat zo’n jurk bij een andere winkel of op het internet goedkoper is. Praten mensen over hun vakantie of een verbouwing, begint iemand anders meteen over de kosten daarvan, waarna anderen er maar wat graag op door gaan en met elkaar wedijveren over hoe en waar je het goedkoopst uit kunt zijn. Ik vind het oninteressant om het steeds over geld te hebben. Hoe kan ik voorkomen dat een prettige conversatie afglijdt naar gebakkelei over geld?

Het eeuwige prijskaartje

Beste Het eeuwige prijskaartje,

Mijn eerste suggestie zou zijn om andere vrienden te zoeken. Dit lijken me heel vervelende types. Maar goed, dat zal wel niet realistisch zijn. Dan kunt u er misschien een spelletje van maken. Zeg tegen het gezelschap: ‘Mensen, ik vind dat er te vaak over geld wordt gepraat en dat bevalt me niet. Laten we voor de verandering eens proberen om dat onderwerp te vermijden. Voor de tijd dat we hier bij elkaar zitten zijn er vier verboden woorden: duur, goedkoop, geld en euro. Wie toch een van die vier woorden in de mond neemt, moet vijf euro in de pot doen. De opbrengst gaat naar het goede doel.’

Artikelen in Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Henri Bik schrijft

    Leuk idee Beatrijs maar als ik deel van dat gezelschap uit zou maken zou ik daar niet op ingaan. Wellicht dat ‘het eeuwige prijskaartje’ zo ruim in haar middellen zit dat geld geen rol speelt maar voor de meeste mensen zijn kosten wel belangrijk en besparingsmogelijkheden zeer relevant. Dus een geliefd onderwerp van gesprek dat nauwelijks vermeden kan worden..

  2. Anita schrijft

    Ja geld kan een prima onderwerp zijn maar als het eeuwige prijskaartje gewoon een nieuwe jurk kan laten zien,kunnen de vrienden ook prima op de jurk zelf ingaan zonder over het geld te beginnen. Laat haar gewoon van die jurk genieten.Sommige HTML is toegestaan