Spring naar inhoud


Gezamenlijke vrienden met vervelende ex

Beste Beatrijs,

Vier jaar geleden heeft mijn ex mij op nogal vervelende wijze aan de kant gezet. Om die reden wens ik geen enkel contact met hem te onderhouden. Helaas hebben we gezamenlijke vrienden, maar die zijn heel kies en confronteren ons nooit met elkaar. Onlangs kwam ik erachter (het geboortekaartje van kind nr 2 hing op het prikbord in de woonkamer) dat mijn beste vrienden ook contact met hem hebben onderhouden. Volgens mijn vriendin sporadisch, maar ik voel me desalniettemin erg verraden. Wat zal ik hieraan doen?

Verraden door vrienden

Beste Verraden,

Bij een scheiding splitst de vriendenkring zich meestal. Sommigen gaan naar de een, anderen naar de ander. Dat vrienden echt gezamenlijk blijven voor een gescheiden stel, komt maar zelden voor. De loyaliteit/solidariteit komt uiteindelijk toch bij één van de twee terecht. In het algemeen houdt iedereen zijn eigen (oude) vrienden, terwijl de vrienden die gemaakt zijn tijdens de relatie na een periode van aarzeling kiezen voor degene bij wie ze zich het beste thuis voelen.

Als uw beste vriendin tegen u zegt dat het contact met uw ex sporadisch is, heeft u geen reden aan haar woorden te twijfelen. Ja natuurlijk komt ze hem wel eens tegen bij de een of andere gelegenheid en dan wisselen ze ook vast wat prettige nietszeggendheden uit. Hoe gaat het? Alles goed? enz.

Dat u een geboortekaartje van zijn tweede kind aan het prikbord ziet hangen, is niets om u over op te winden. Veel mensen voeren een zeer ruim geboorte-aankondigingsbeleid. Met honderden tegelijk worden de geboortekaartjes verspreid. Agenda’s van tien jaar terug worden opengeslagen om adressen op te sporen van personen die mogelijk geïnteresseerd zijn in de geboorte van de nieuwe spruit. Of de ouders zo trots zijn dat ze hun voltallige kennissenkring tot de laatste man op de hoogte willen brengen, of dat ze erop uit zijn zoveel mogelijk cadeaus binnen te slepen, wie zal het zeggen.

Neem het in ieder geval uw beste vriendin niet kwalijk dat ze ook een geboortekaartje heeft gekregen, bedoel ik maar. Met verraad heeft dat niets te maken. En ban die ex uit uw gedachten.

Artikelen in Exen, Vrienden en kennissen.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan