Spring naar inhoud


Gescheiden vader

Beste Beatrijs,

Sinds een jaar of vijf ben ik gescheiden. Uit die relatie heb ik twee kinderen in de basisschoolleeftijd. Sinds enige tijd heb ik ook een vriendin. Zij heeft veel moeite met het feit dat er altijd een ex in het spel is met wie ik moet overleggen over de kinderen. Emotioneel is mijn ex overigens niet meer belangrijk voor mij. Laatst moest mijn dochter optreden in een voorstelling van haar balletgroep in een weekend dat de kinderen bij mij waren. Mijn ex vroeg of ze met ons mee mocht rijden, omdat de zaal waar de uitvoering plaatsvond vrij ver was (zij heeft zelf geen auto). Na veel wikken en wegen heb ik ja gezegd. Alleen: mijn vriendin trok dit natuurlijk helemaal niet en verweet mij slapheid en geen ‘nee’ kunnen zeggen. Hoe kan ik hiermee omgaan?

Gemangelde vader

Beste Gemangelde vader,

U hebt een vorm van co-ouderschap met uw ex en het is nogal logisch dat er dan contact en overleg nodig is. Het voorbeeld dat u geeft (uw ex laten meerijden naar een balletvoorstelling van uw kind) lijkt me niet iets om moeilijk over te doen. Natuurlijk geeft u uw ex een lift! Dat is niet alleen prettig voor haar, maar ook voor uw dochter die haar moeder als toeschouwer in de zaal wil hebben.

Uw vriendin moet eraan wennen dat u een gescheiden vader bent met kinderen, aan wie hij tijd, aandacht, energie en liefde moet besteden. Een relatie met een gescheiden vader zit anders in elkaar dan een relatie met een niet-gebonden man. Als uw vriendin dit soort simpele contacten met uw ex – uitsluitend gericht op het belang van de kinderen – ‘niet trekt’, dan liggen er nog heel veel ruzies en narigheid in het verschiet. Uw vriendin zal moeten accepteren dat er een ex in uw leven is, en wel de moeder van uw kinderen, en dat ze die niet uit uw leven zal kunnen schrappen. Ze moet genoeg vertrouwen in u hebben dat ze niet achter elk contact van u met uw ex een opflakkerend liefdesvuur vermoedt. Als uw vriendin iemand wil om helemaal voor zichzelf te hebben, is ze bij u aan het verkeerde adres. Leg uw vriendin dit uit en doe een beroep op haar redelijkheid.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan