Spring naar inhoud


Geld vragen voor goede doelen

Beste Beatrijs,

Over een half jaar hoop ik 50 jaar te worden en dan geef ik een feest. Via een charitatieve instelling ben ik bezig een aantal huisjes op Sri Lanka te bouwen. Het liefste zou ik willen dat mijn gasten het bedrag dat zij van plan zijn aan een cadeau voor mij te besteden op de rekening van mijn te bouwen huisjes storten. Overigens heb ik er ook moeite mee om als filantropische huisjesbouwer naar buiten te treden, maar dat neem ik dan maar op de koop toe, want het slagen van dit project gaat mij meer ter harte dan de meer of minder waardevolle cadeaus die ik zelf zou kunnen krijgen. Weet u hoe ik mijn wens op een tactvolle en beschaafde manier aan mijn uitnodigingen kan koppelen?

Geen cadeaus graag

Beste Geen cadeaus,

Laat uw uitnodiging volgen door een PS. Bijvoorbeeld: ‘Wat het cadeau betreft: jullie aanwezigheid is voor mij het grootste geschenk. Met de hand op mijn hart, ik zit niet te wachten op enig materieel blijk van genegenheid, want van jullie vriendschap ben ik al lang doordrongen en bovendien ben ik van alles voorzien.

Mochten jullie desondanks een brandende behoefte gevoelen om toch portemonneegewijs iets te ondernemen in het kader van mijn 50ste verjaardag, geef ik jullie in overweging een bijdrage te storten op bankrekeningnummer zus & zo, voor dat & dat. Dit derde-wereld-project heeft mijn bijzondere belangstelling, want…’ (vervolgens schrijft u iets over uw persoonlijke betrokkenheid).

Artikelen in Cadeaus, Verjaardag.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan