Spring naar inhoud


Geen zin in jubileumfeest

Beste Beatrijs,

Wij kregen een uitnodiging voor het veertigjarig huwelijk van de ouders van onze schoondochter We hebben hen een paar keer eerder ontmoet en laatst zijn ze op eigen initiatief bij ons langs geweest. Eerlijk gezegd hebben we niet zoveel zin in dat jubileumfeest. Het zijn aardige mensen, maar we zien hen niet als goede vrienden en ze wonen behoorlijk ver weg (anderhalf uur rijden).

Mogen we bedanken?

Beste Mogen we bedanken,

U hoeft niet naar dat huwelijksjubileum te gaan, als u daar geen zin in hebt. Relaties tussen de wederzijdse ouders van een stel ontstijgen zelden het niveau van oppervlakkige kennissen. Men treft elkaar wel eens bij gelegenheden van de (klein)kinderen en de meeste grootouderparen hebben genoeg aan die incidentele contacten. De uitnodiging die u hebt gekregen kunt u best vrijblijvend opvatten. Ze pakken het kennelijk groots aan, u bent daar welkom, maar men zal het u niet kwalijk nemen als u afzegt, gezien het feit dat u zich aan de periferie van hun sociale kring bevindt en bovendien van ver moet komen.

Schrijf hun een mooie kaart, bedank voor de uitnodiging en deel mee dat u niet aanwezig zult zijn wegens andere verplichtingen. Dat die verplichtingen niets anders om het lijf hebben dan op uw eigen bank voor de tv hangen hoeft u er niet bij te zetten. Voeg hartelijke felicitaties toe en wens het echtpaar een fijne dag.

Artikelen in Huwelijksjubileum.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan